• English
    • Persian
  • Persian 
    • English
    • Persian
  • ورود
مشاهده آیتم 
  •   صفحه اصلی مخزن دانش
  • School of Health and Nutrition
  • Theses(HN)
  • مشاهده آیتم
  •   صفحه اصلی مخزن دانش
  • School of Health and Nutrition
  • Theses(HN)
  • مشاهده آیتم
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

ارزیابی کارایی نانوحسگر نوری طراحی شده در شناسایی و اندازه¬گیری آمین¬های بیوژنیک پوترسین و کاداورین در ماهی کپور (Cyprinus carpio)

Thumbnail
نمایش/بازکردن
Ahangari thesis.pdf (4.052Mb)
تاریخ
1402
نویسنده
آهنگری, حسین
Metadata
نمایش پرونده کامل آیتم
چکیده
کیده: زمینه‌ی تحقیق: پوترسین و کاداورین جزو مهم¬ترین متابولیت‌های میکروبی هستند که به عنوان شاخص تازگی مواد غذایی کاربرد دارند و مطالعات اخیر نقش آن¬ها در بروز علائم مسمومیت¬ غذایی را نیز آشکار کرده¬اند. روش¬های استاندارد اندازه¬گیری این متابولیت¬های میکروبی مبتنی بر کروماتوگرافی است و اخیرا نانوحسگرهای مختلفی در شناسایی آمین¬های بیوژنیک با دقت و سرعت بالاتر و هزینه قابل قیاس با روش¬های استاندارد مورد بررسی قرار گرفته¬اند. اهداف: در این مطالعه کارایی نانوحسگر رنگ¬سنجی مبتنی بر نانوذرات طلای سنتز و پوشش داده شده توسط گلوتارآلدهید در شناسایی پوترسین و کاداورین در نمونه¬های ماهی کپور ارزیابی گردید تا توانایی این نانوحسگر در جایگزینی یا توسعه روش¬های کنونی مورد ارزیابی قرار گیرد. روش¬کار: نانوذرات طلا برای اولین بار در این مطالعه به وسیله گلوتارآلدهید همزمان به عنوان عامل احیاء کننده و پوشش دهنده سنتز و به شکل نانوحسگر در ارزیابی پوترسین و کاداورین استفاده شدند. ویژگی¬های نانوذرات طلا توسط SEM, TEM, FTIR, DLS ارزیابی شده و مقادیر پوترسین و کاداورین در نمونه¬های ماهی با HPLC-MS/MS اندازه¬گیری شدند. نتایج و بحث: نانوذرات طلای پایدار با مقادیرپتانسیل زتا و میانگین اندازه نانوذرات 31/2±2/31- میلی¬ولت و 5/0±7/5 نانومتر در دمای اتاق با موفقیت سنتز شدند. این نانوحسگر مقادیر پوترسین و کاداورین را با حد تشخیص ppm 12/0 و محدوده خطی ppm 5/3-5/0 به صورت تغییر رنگ قابل اندازه¬گیری شناسایی کرده و نتایج کاربردی در ارزیابی مقادیر آمین¬های بیوژنیک در نمونه غذایی را نشان داد. نتیجه¬گیری کلی: نتایج به دست آمده بیانگر ظرفیت مناسب نانوحسگر به عنوان جایگزینی برای روش¬های هزینه¬بر است که در پایش تازگی نمونه¬های غذایی و حضور آمین¬های بیوژنیک قابل استفاده می¬باشد. واژگان کلیدی: آمین¬های بیوژنیک، نانوذرات طلا، حسگر زیستی، ماهی کپور، پوترسین، کاداورین
URI
https://dspace.tbzmed.ac.ir:443/xmlui/handle/123456789/70474
Collections
  • Theses(HN)

مخزن دانش دانشگاه علوم پزشکی تبریز در نرم افزار دی اسپیس، کپی رایت 2018 ©  
تماس با ما | Send Feedback
Theme by 
Atmire NV
 

 

مرور

همه مخزنجامعه ها و مجموعه هابراساس تاریخ انتشارنویسنده هاعنوانهاموضوعاین مجموعهبراساس تاریخ انتشارنویسنده هاعنوانهاموضوع

حساب من

ورودثبت نام

مخزن دانش دانشگاه علوم پزشکی تبریز در نرم افزار دی اسپیس، کپی رایت 2018 ©  
تماس با ما | Send Feedback
Theme by 
Atmire NV