• English
    • Persian
  • Persian 
    • English
    • Persian
  • ورود
مشاهده آیتم 
  •   صفحه اصلی مخزن دانش
  • School of Health and Nutrition
  • Theses(HN)
  • مشاهده آیتم
  •   صفحه اصلی مخزن دانش
  • School of Health and Nutrition
  • Theses(HN)
  • مشاهده آیتم
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

تاثیر مکمل یاری عصاره روغنی سیاه دانه بر سطح پلاسمایی VCAM-1, ICAM-1، پارامتر های متابولیک، اکسیداتیو و وضعیت تغذیه ای در مبتلایان به بیماری عروق کرونر

Thumbnail
نمایش/بازکردن
پایان نامه امید محمد توکلی.pdf (6.204Mb)
تاریخ
1400
نویسنده
توکلی روز بهانی, امید محمد
Metadata
نمایش پرونده کامل آیتم
چکیده
چکیده: زمینه و هدف: بیماری عروق کرونر (CAD) ، به عنوان شایع ترین بیماری قلبی عروقی ، عامل شماره یک مرگ و میر در سراسر جهان است. عوامل خطر مختلف قابل اصلاح ، مانند اختلال در متابولیسم گلوکوز و لیپیدها ، چاقی ، التهاب مزمن و اکسیداسیون ،به صورت مستقیم با شروع و پیشرفت CAD در ارتباط هستند. بنابراین ، یک ترکیب آنتی اکسیدانی مانند سیاهدانه با اثرات مفید بر سلامتی ممکن است یک فاکتور درمانی بالقوه در کنترل این عوامل خطر باشد. بنابراین ، هدف ما ارزیابی تأثیر عصاره روغنی سیاهدانه بر بیماران CAD است. مواد و روش¬ها: در این کارآزمایی بالینی، 46 فرد مبتلا به بیماری عروق کرونری، به مدت 8 هفته به طور تصادفی به دو گروه دريافت¬کننده مکمل عصاره روغنی سیاه دانه (دو کپسول 1000 میلی¬گرمی در روز) و دريافت¬کننده دارونما (دو کپسول 1000 میلی¬گرمی روغن افتابگردان) تقسیم شدند. در ابتدا و انتهای مطالعه، نمونه خون ناشتا از کلیه افراد گرفته¬شد و شاخص¬هاي بيوشيميايي از جمله پروفایل لیپیدی، شاخص¬های گلیسمی، مارکرهای استرس اکسیداتیو، سطح ملکول ها چسبان اندوتلیال در سرم اندازه¬گیری شدند. داده¬ها با استفاده از آزمون های Paired t-test و (ANCOVA) Analysis of covariance مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. یافته¬ها: میانگین سنی کل افراد مورد مطالعه، 74/6±08/55 سال و میانگین BMIآن¬ها 21/3 ± 94/28 کیلوگرم بر متر مربع بود. در ابتدا و انتهای مطالعه دوگروه از نظر دریافت¬های غذایی، فعالیت بدنی، فشارخون و شاخص¬های تن¬سنجی تفاوتی نداشتند. در گروه دریافت کننده سیاه دانه تغییرات معنی‌داری در وزن ، شاخص توده بدنی، دور کمر و باسن و فشارخون و سطوح پلاسمایی مالون دی الدهید، قند خون ناشتا، ظرفیت تام انتی اکسیدانی و سطوح ملکول های چسبان نسبت به ابتدای مطالعه مشاهده شد که در مقایسه با گروه دارونما نیز معنی¬دار بود (05/0P˂). اما تغییرات معنی داری در سطوح پارامتر های لیپیدی، کوییکی، انسولین، مقاومت به انسولین، سوپراکسید دیسموتاز و شاخص آتروژنیک پلاسما مشاهده نشد. نتیجه گیری: مکمل¬یاری عصاره روغنی سیاه دانه در مدت 8 هفته باعث بهبود سطح سرمی ملکول های چسبان، مارکرهای استرس اکسیداتیو، بهبود شاخص های انتروپومتری و بهبود قند خون ناشتا در مبتلایان به بیماری عروق کرونری گردید. مطالعات بیشتری برای بررسی اثرات طولانی مدت و مکانیسم زمینه ای تاثیر سیاه دانه بر عملکرد عروق در بیماری¬های متابولیک مورد نیاز است. کلمات کلیدی:سیاه دانه، ملکول های چسبان، شاخص های گلاسمیک، پروفایل لیپیدی، شاخص های انتروپومتریک و اکسیداتیو
URI
http://dspace.tbzmed.ac.ir:8080/xmlui/handle/123456789/64666
Collections
  • Theses(HN)

مخزن دانش دانشگاه علوم پزشکی تبریز در نرم افزار دی اسپیس، کپی رایت 2018 ©  
تماس با ما | Send Feedback
Theme by 
Atmire NV
 

 

مرور

همه مخزنجامعه ها و مجموعه هابراساس تاریخ انتشارنویسنده هاعنوانهاموضوعاین مجموعهبراساس تاریخ انتشارنویسنده هاعنوانهاموضوع

حساب من

ورودثبت نام

مخزن دانش دانشگاه علوم پزشکی تبریز در نرم افزار دی اسپیس، کپی رایت 2018 ©  
تماس با ما | Send Feedback
Theme by 
Atmire NV