Show simple item record

dc.contributor.authorتوکلی روز بهانی, امید محمد
dc.date.accessioned2021-07-18T08:02:08Z
dc.date.available2021-07-18T08:02:08Z
dc.date.issued1400en_US
dc.identifier.urihttp://dspace.tbzmed.ac.ir:8080/xmlui/handle/123456789/64666
dc.description.abstractچکیده: زمینه و هدف: بیماری عروق کرونر (CAD) ، به عنوان شایع ترین بیماری قلبی عروقی ، عامل شماره یک مرگ و میر در سراسر جهان است. عوامل خطر مختلف قابل اصلاح ، مانند اختلال در متابولیسم گلوکوز و لیپیدها ، چاقی ، التهاب مزمن و اکسیداسیون ،به صورت مستقیم با شروع و پیشرفت CAD در ارتباط هستند. بنابراین ، یک ترکیب آنتی اکسیدانی مانند سیاهدانه با اثرات مفید بر سلامتی ممکن است یک فاکتور درمانی بالقوه در کنترل این عوامل خطر باشد. بنابراین ، هدف ما ارزیابی تأثیر عصاره روغنی سیاهدانه بر بیماران CAD است. مواد و روش¬ها: در این کارآزمایی بالینی، 46 فرد مبتلا به بیماری عروق کرونری، به مدت 8 هفته به طور تصادفی به دو گروه دريافت¬کننده مکمل عصاره روغنی سیاه دانه (دو کپسول 1000 میلی¬گرمی در روز) و دريافت¬کننده دارونما (دو کپسول 1000 میلی¬گرمی روغن افتابگردان) تقسیم شدند. در ابتدا و انتهای مطالعه، نمونه خون ناشتا از کلیه افراد گرفته¬شد و شاخص¬هاي بيوشيميايي از جمله پروفایل لیپیدی، شاخص¬های گلیسمی، مارکرهای استرس اکسیداتیو، سطح ملکول ها چسبان اندوتلیال در سرم اندازه¬گیری شدند. داده¬ها با استفاده از آزمون های Paired t-test و (ANCOVA) Analysis of covariance مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. یافته¬ها: میانگین سنی کل افراد مورد مطالعه، 74/6±08/55 سال و میانگین BMIآن¬ها 21/3 ± 94/28 کیلوگرم بر متر مربع بود. در ابتدا و انتهای مطالعه دوگروه از نظر دریافت¬های غذایی، فعالیت بدنی، فشارخون و شاخص¬های تن¬سنجی تفاوتی نداشتند. در گروه دریافت کننده سیاه دانه تغییرات معنی‌داری در وزن ، شاخص توده بدنی، دور کمر و باسن و فشارخون و سطوح پلاسمایی مالون دی الدهید، قند خون ناشتا، ظرفیت تام انتی اکسیدانی و سطوح ملکول های چسبان نسبت به ابتدای مطالعه مشاهده شد که در مقایسه با گروه دارونما نیز معنی¬دار بود (05/0P˂). اما تغییرات معنی داری در سطوح پارامتر های لیپیدی، کوییکی، انسولین، مقاومت به انسولین، سوپراکسید دیسموتاز و شاخص آتروژنیک پلاسما مشاهده نشد. نتیجه گیری: مکمل¬یاری عصاره روغنی سیاه دانه در مدت 8 هفته باعث بهبود سطح سرمی ملکول های چسبان، مارکرهای استرس اکسیداتیو، بهبود شاخص های انتروپومتری و بهبود قند خون ناشتا در مبتلایان به بیماری عروق کرونری گردید. مطالعات بیشتری برای بررسی اثرات طولانی مدت و مکانیسم زمینه ای تاثیر سیاه دانه بر عملکرد عروق در بیماری¬های متابولیک مورد نیاز است. کلمات کلیدی:سیاه دانه، ملکول های چسبان، شاخص های گلاسمیک، پروفایل لیپیدی، شاخص های انتروپومتریک و اکسیداتیوen_US
dc.language.isofaen_US
dc.publisherدانشگاه عتوم پزشکی تبریز ،دانشکده تغذیهen_US
dc.subjectسیاه دانهen_US
dc.subjectملکولهای چسبانen_US
dc.subjectشاخص های گلاسمیکen_US
dc.subjectپروفایل لیپیدیen_US
dc.subjectشاخص هایانتروپومتریکواکسید اتیوen_US
dc.titleتاثیر مکمل یاری عصاره روغنی سیاه دانه بر سطح پلاسمایی VCAM-1, ICAM-1، پارامتر های متابولیک، اکسیداتیو و وضعیت تغذیه ای در مبتلایان به بیماری عروق کرونرen_US
dc.typeThesisen_US
dc.contributor.supervisorعلیزاده, محمد
dc.identifier.docno110761en_US
dc.identifier.callno216/آ/تen_US
dc.description.disciplineتغذیه بالینیen_US
dc.description.degreeکارشناسی ارشدen_US


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record