• English
    • Persian
  • Persian 
    • English
    • Persian
  • ورود
مشاهده آیتم 
  •   صفحه اصلی مخزن دانش
  • School of Health and Nutrition
  • Theses(HN)
  • مشاهده آیتم
  •   صفحه اصلی مخزن دانش
  • School of Health and Nutrition
  • Theses(HN)
  • مشاهده آیتم
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

بررسی اثر لاکتوباسیلوس پلانتارم بر زنده مانی آسپرژیلوس نایجر و پنیسیلیوم نوتاتوم در ماست قالبی پروبیوتیک

Thumbnail
نمایش/بازکردن
fulltext (2.276Mb)
تاریخ
1398
نویسنده
میرزالو, زهرا
Metadata
نمایش پرونده کامل آیتم
چکیده
مقدمه و هدف: آلودگی کپکی یکی از مشکلات مهم در صنعت لبنیات است که باعث افزایش مرجوعیات محصولات لبنی و از سوی دیگر سلامت مصرفکنندگان را تهدید میکند. امروزه با توجه به نگرانی مصرف-کنندگان در مورد ایمنی مواد غذایی و تقاضا برای استفاده از مواد غذایی عاری از نگهدارندههای شیمیایی استفاده از استارترهای اسیدلاکتیک به عنوان نگهدارندههای طبیعی مورد توجه قرار گرفته است. هدف این پژوهش نیز بررسی تأثیر لاکتوباسیلوس پلانتارم بر زندهمانی کپکهای شاخص آلوده کننده ماست (آسپرژیلوس نایجر و پنیسیلیوم نوتاتوم) میباشد. روش اجرا: برای این هدف 12 نوع ماست (ماست معمولی، ماست معمولی حاوی آسپرژیلوس نایجر، ماست معمولی حاوی پنیسیلیوم نوتاتوم، ماست پروبیوتیک حاوی لاکتوباسیلوس پلانتارم، ماست پروبیوتیک حاوی آسپرژیلوس نایجر، ماست پروبیوتیک حاوی پنیسیلیوم نوتاتوم، ماست اسیدی حاوی اسید گلوکونودلتالاکتون، ماست اسیدی حاوی آسپرژیلوس نایجر، ماست اسیدی حاوی پنیسیلیوم نوتاتوم، ماست اسیدی و پروبیوتیک، ماست اسیدی و پروبیوتیک حاوی آسپرژیلوس نایجر، ماست اسیدی و پروبیوتیک حاوی پنیسیلیوم نوتاتوم) تولید شد و به مدت 28 روز در دمای 4 درجه سانتیگراد نگهداری و در طی روزهای (1،7،14،21،28) از نظر ویژگیهای میکروبی، فیزیکوشیمیایی و حسی در 3 تکرار مورد ارزیابی قرار گرفت یافتهها: نتایج نشان داد که استارتر و محیط اسیدی ماست نتوانست بر تعداد آسپرژیلوس نایجر و پنیسیلیوم نوتاتوم تأثیر داشته باشد و لاکتوباسیلوس پلانتارم به صورت مستقل باعث کاهش تعداد آسپرژیلوس نایجر و پنیسیلیوم نوتاتوم شد. از نظر ویژگیهای فیزیکوشیمیایی و حسی ماست پروبیوتیک تولید شده قابل قبول بود. نتیجهگیری: باتوجه به نتایج مطالعه حاضر میتوان از سویه لاکتوباسیلوس پلانتارم به عنوان عامل ضد کپکی و پروبیوتیک در ماست استفاده کرد.
URI
http://dspace.tbzmed.ac.ir:8080/xmlui/handle/123456789/60461
Collections
  • Theses(HN)

مخزن دانش دانشگاه علوم پزشکی تبریز در نرم افزار دی اسپیس، کپی رایت 2018 ©  
تماس با ما | Send Feedback
Theme by 
Atmire NV
 

 

مرور

همه مخزنجامعه ها و مجموعه هابراساس تاریخ انتشارنویسنده هاعنوانهاموضوعاین مجموعهبراساس تاریخ انتشارنویسنده هاعنوانهاموضوع

حساب من

ورودثبت نام

مخزن دانش دانشگاه علوم پزشکی تبریز در نرم افزار دی اسپیس، کپی رایت 2018 ©  
تماس با ما | Send Feedback
Theme by 
Atmire NV