نمایش پرونده ساده آیتم

dc.contributor.authorمیرزالو, زهرا
dc.date.accessioned2019-08-14T08:54:22Z
dc.date.available2019-08-14T08:54:22Z
dc.date.issued1398en_US
dc.identifier.urihttp://dspace.tbzmed.ac.ir:8080/xmlui/handle/123456789/60461
dc.description.abstractمقدمه و هدف: آلودگی کپکی یکی از مشکلات مهم در صنعت لبنیات است که باعث افزایش مرجوعیات محصولات لبنی و از سوی دیگر سلامت مصرفکنندگان را تهدید میکند. امروزه با توجه به نگرانی مصرف-کنندگان در مورد ایمنی مواد غذایی و تقاضا برای استفاده از مواد غذایی عاری از نگهدارندههای شیمیایی استفاده از استارترهای اسیدلاکتیک به عنوان نگهدارندههای طبیعی مورد توجه قرار گرفته است. هدف این پژوهش نیز بررسی تأثیر لاکتوباسیلوس پلانتارم بر زندهمانی کپکهای شاخص آلوده کننده ماست (آسپرژیلوس نایجر و پنیسیلیوم نوتاتوم) میباشد. روش اجرا: برای این هدف 12 نوع ماست (ماست معمولی، ماست معمولی حاوی آسپرژیلوس نایجر، ماست معمولی حاوی پنیسیلیوم نوتاتوم، ماست پروبیوتیک حاوی لاکتوباسیلوس پلانتارم، ماست پروبیوتیک حاوی آسپرژیلوس نایجر، ماست پروبیوتیک حاوی پنیسیلیوم نوتاتوم، ماست اسیدی حاوی اسید گلوکونودلتالاکتون، ماست اسیدی حاوی آسپرژیلوس نایجر، ماست اسیدی حاوی پنیسیلیوم نوتاتوم، ماست اسیدی و پروبیوتیک، ماست اسیدی و پروبیوتیک حاوی آسپرژیلوس نایجر، ماست اسیدی و پروبیوتیک حاوی پنیسیلیوم نوتاتوم) تولید شد و به مدت 28 روز در دمای 4 درجه سانتیگراد نگهداری و در طی روزهای (1،7،14،21،28) از نظر ویژگیهای میکروبی، فیزیکوشیمیایی و حسی در 3 تکرار مورد ارزیابی قرار گرفت یافتهها: نتایج نشان داد که استارتر و محیط اسیدی ماست نتوانست بر تعداد آسپرژیلوس نایجر و پنیسیلیوم نوتاتوم تأثیر داشته باشد و لاکتوباسیلوس پلانتارم به صورت مستقل باعث کاهش تعداد آسپرژیلوس نایجر و پنیسیلیوم نوتاتوم شد. از نظر ویژگیهای فیزیکوشیمیایی و حسی ماست پروبیوتیک تولید شده قابل قبول بود. نتیجهگیری: باتوجه به نتایج مطالعه حاضر میتوان از سویه لاکتوباسیلوس پلانتارم به عنوان عامل ضد کپکی و پروبیوتیک در ماست استفاده کرد.en_US
dc.language.isofaen_US
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی تبریز، دانشکده تغذیه و علوم غذاییen_US
dc.subjectماست پروبیوتیکen_US
dc.subjectلاکتوباسیلوس پلانتارمen_US
dc.subjectمهارen_US
dc.subjectآلودگی کپکیen_US
dc.titleبررسی اثر لاکتوباسیلوس پلانتارم بر زنده مانی آسپرژیلوس نایجر و پنیسیلیوم نوتاتوم در ماست قالبی پروبیوتیکen_US
dc.typeThesisen_US
dc.contributor.supervisorهمایونی راد, عزیز
dc.identifier.callno188/آ/تen_US
dc.description.disciplineبهداشت و ایمنی مواد غذاییen_US
dc.description.degreeکارشناسی ارشدen_US


فایلهای درون آیتم

Thumbnail

این آیتم در مجموعه های زیر مشاهده می شود

نمایش پرونده ساده آیتم