• English
    • Persian
  • Persian 
    • English
    • Persian
  • ورود
مشاهده آیتم 
  •   صفحه اصلی مخزن دانش
  • TBZMED Published Academics Works
  • Published Articles
  • مشاهده آیتم
  •   صفحه اصلی مخزن دانش
  • TBZMED Published Academics Works
  • Published Articles
  • مشاهده آیتم
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Nanoencapsulation of curcumin: By sodium caseinate and gum Arabic

Thumbnail
تاریخ
2015
نویسنده
Sheikhzadeh, S
Alizadeh, M
Rezazad, M
Hamishehkar, H
Metadata
نمایش پرونده کامل آیتم
چکیده
The aim of this study was to prepare and characterize the curcumin-loaded biopolymeric nanodispersion containing sodium caseinate and gum Arabic. Box-Behnken design was used to explore the effects of sodium caseinate concentration (0.1-0.3 wt%), gum Arabic concentration (0.5-1 wt%), Tween 20 concentration (0-0.2 wt%) and pH (4.8-5.2) on the particle size, span and encapsulation efficiency. Applying graphical method, optimum preparation zone was found to be sodium caseinate concentration of 0.24-0.28 wt%, gum Arabic concentration of 0.59-0.87 wt%, Tween 20 concentration of 0.13-0.2 wt% and pH of 5.04-5.11. At this optimum zone, particle size and span were smaller than 80 nm and 0.6, respectively and encapsulation efficiency of nanodispersion was greater than 90%.
URI
http://dspace.tbzmed.ac.ir:8080/xmlui/handle/123456789/56971
Collections
  • Published Articles

مخزن دانش دانشگاه علوم پزشکی تبریز در نرم افزار دی اسپیس، کپی رایت 2018 ©  
تماس با ما | Send Feedback
Theme by 
Atmire NV
 

 

مرور

همه مخزنجامعه ها و مجموعه هابراساس تاریخ انتشارنویسنده هاعنوانهاموضوعاین مجموعهبراساس تاریخ انتشارنویسنده هاعنوانهاموضوع

حساب من

ورودثبت نام

مخزن دانش دانشگاه علوم پزشکی تبریز در نرم افزار دی اسپیس، کپی رایت 2018 ©  
تماس با ما | Send Feedback
Theme by 
Atmire NV