تاثیر افزودن مترونیدازول بر حلالیت، زمان ست شدن و خواص ضد باکتریایی سمان گلس آیونومر
چکیده
یک محیط عاری از پاتوژن برای موفقیت بالای هر روش ترمیمی یا اندودنتیک ضروری است. سیمان گلاس آینومر این مزیت را دارد که میتواند ویژگیهای بیولوژیکی و فیزیکی خود را صرفاً با تغییر نسبت پودر به مایع یا با تغییر فرمولاسیون شیمیایی تغییر دهد. مطالعه حاضر با هدف بررسی تاثیر افزودن مترونیدازول بر حلالیت، زمان ست شدن و خواص ضد باکتریایی سمان گلس آیونومر انجام شد.
مواد و روشها
در این مطالعه آزمایشگاهی، تعداد 40 عدد دیسک از مخلوط سمان و مترونیدازول و 40 عدد دیسک از سمان بدون مترونیدازول ( کنترل) تهیه شد. پودر سمان گلاس اینومر سلف کیور (GC Fuji IX , GC Corporation,) با پودر مترونیدازول به طور فیزیکی با درصد وزنی 10 به 90 به کمک یک اسپاچول فلزی به خوبی مخلوط شد. برای تست حلالیت از آزمون انحلال پذیری ISO 4049 و ارزیابی زمان ست شد طبق استاندارد های ISO6873 با استفاده از دستگاه ویکات اندازه گیری شد. به منظور بررسی خاصیت ضدباکتریایی از روش انتشار دیسک و قطر هاله عدم رشد استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزارSPSS24 و آزمون من ویتنی استفاده شد. مقدار احتمال کمتر از 5 صدم به عنوان سطح معنی دار در نظر گرفته شد.
نتایج
میزان حلالیت در گروه سمان حاوی مترونیدازول (05/4±98/23 ) اختلاف معنی داری با گروه کنترل (99/3±89/20 ) نداشت. زمان ست شد در گروه سمان حاوی مترونیدازول (49/0±96/5) بطور معنی داری بیشتر از گروه کنترل (32/0±21/5) بود. قطر هاله عدم رشد در گروه سمان حاوی مترونیدازول ( 54/0±99/19 میلی متر) بطور معنی داری بیشتر از گروه کنترل (50/0±82/7 میلی متر) بود.
نتیجه گیری
به نظر میرسد ترکیب مترونیدازول با سمان گلس آیونومر میتواند به عنوان یک ماده ترمیمی مناسب باشد.