• English
    • Persian
  • Persian 
    • English
    • Persian
  • ورود
مشاهده آیتم 
  •   صفحه اصلی مخزن دانش
  • School of Pharmacy
  • Theses(P)
  • مشاهده آیتم
  •   صفحه اصلی مخزن دانش
  • School of Pharmacy
  • Theses(P)
  • مشاهده آیتم
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

بررسی مقایسه‌ای اثرات آنتی‌میکروبیال کمپلکس سریم با عصاره‌های چای سیاه و سبز

Thumbnail
نمایش/بازکردن
Zahra- Esmaeili Moghaddam.pdf (2.789Mb)
تاریخ
1403
نویسنده
اسمعیلی مقدم, زهرا
Metadata
نمایش پرونده کامل آیتم
چکیده
مقدمه: با بروز مقاومت باکتریایی، توسعه عوامل آنتی‌ باکتریال بسیار حائز اهمیت است. گیاه چای با دارابودن مواد مؤثره فراوان، خواص آنتی‌اکسیدانی، ضد التهابی و آنتی‌ باکتریال مناسبی نشان می‌دهد. از طرف دیگر، باتوجه ‌به خواص عناصر کمیاب مانند سریم، مطالعات زیادی در خصوص اثرات آنتی‌ باکتریال آن صورت‌گرفته است. باتوجه‌ به این موارد می‌توان از خاصیت آنتی‌ باکتریال چای و سریم برای ایجاد عوامل ضد میکروبی جدید بهره برد. هدف: هدف مطالعه تهیه کمپلکس چای سیاه و سبز به همراه سریم به روش سنتز سبز و استفاده از این ترکیب در محصولات بهداشتی مانند نخ دندان است. تکنیکی که به دلیل ماهیت سازگار با محیط‌زیست و مقرون‌به‌صرفه بودن، توجه زیادی را به خود جلب کرده است.روش کار و مواد: در این مطالعه کمپلکس چای سبز و سیاه با سریم تهیه شد و با متد Dip Coating بر روی سطح نخ ابریشم و سایر نخ دندان‌های تجاری پوشش داده شد. ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی کمپلکس با آنالیزهای SEM، FTIR، DLS و Tensile مشخص شد. اثر آنتی‌میکروبیال نخ‌های کوت شده با کمپلکس Ce-BT و Ce-GT با استفاده از تکنیک دیسک دیفیوژن در برابر Staphylococcus aureus، Escherichia coli، Candida albicans، Streptococcus mutans و Porphyromonas Gingivalis ارزیابی شد.یافته‌ها: باتوجه ‌به نتایج FTIR تشکیل کمپلکس مذکور تأیید شد و طبق نتایج حاصل از تست دیسک دیفیوژن، کمپلکس سنتز شده خاصیت آنتی‌میکروبیال مناسبی در برابر E.coli، S.aureus، C.albican، S. mutans و P. gingivalis نشان داد. همچنین طبق بررسی‌های انجام شده با SEM-EDX برای تأیید قرارگیری کمپلکس بر روی نخ‌ها، درصد سریم در نخ‌های کوت شده 32/82 % و در نخ‌های بدون پوشش صفر گزارش شد.بحث و نتیجه‌گیری: باتوجه ‌به اینکه خاصیت آنتی‌میکروبیال کمپلکس سنتز شده بیشتر از عصاره چای و یا سریم به ‌تنهایی است می‌توان گفت که اثرات سینرژیستی این مواد در ترکیب با هم بسیار مورد توجه است. همچنین باتوجه‌ ‌به خواص ضدالتهابی گیاه چای این کمپلکس می‌تواند در بهبود چنین مشکلاتی در حفره دهان نیز موثر باشد.
URI
https://dspace.tbzmed.ac.ir:443/xmlui/handle/123456789/71902
Collections
  • Theses(P)

مخزن دانش دانشگاه علوم پزشکی تبریز در نرم افزار دی اسپیس، کپی رایت 2018 ©  
تماس با ما | Send Feedback
Theme by 
Atmire NV
 

 

مرور

همه مخزنجامعه ها و مجموعه هابراساس تاریخ انتشارنویسنده هاعنوانهاموضوعاین مجموعهبراساس تاریخ انتشارنویسنده هاعنوانهاموضوع

حساب من

ورودثبت نام

مخزن دانش دانشگاه علوم پزشکی تبریز در نرم افزار دی اسپیس، کپی رایت 2018 ©  
تماس با ما | Send Feedback
Theme by 
Atmire NV