• English
    • Persian
  • Persian 
    • English
    • Persian
  • ورود
مشاهده آیتم 
  •   صفحه اصلی مخزن دانش
  • School of Medicine
  • Theses(M)
  • مشاهده آیتم
  •   صفحه اصلی مخزن دانش
  • School of Medicine
  • Theses(M)
  • مشاهده آیتم
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

بررسی اثر لیزات گلبول های قرمز بر الگوی اسیدهای چرب فسفولیپیدهای سرم

Thumbnail
نمایش/بازکردن
SDOC-014DE71A25CE1079A2CEABF4E41B29CE-03-05-SI.pdf (1.003Mb)
تاریخ
1401
نویسنده
حاجی زاده, حسن
Metadata
نمایش پرونده کامل آیتم
چکیده
فسفولیپیدهای سرمی نقش مهمی به عنوان مولکول های قطبی سازنده لیپوپروتئینها دارند. از طرفی هرگونه تغییر در الگوی اسیدهای چرب سرمی نیز می تواند باعث تغییر در مسیرهای سیگنالینگ سلولی نیز شود. در همولیز داخل عروقی، تخریب گلبول های قرمز با آزادسازی محتویات درون سلولی به پلاسمای خون همراه می باشد. لذا، هدف از انجام این مطالعه بررسی اثر لیزات گلبول های قرمز بر الگوی اسیدچرب فسفولیپیدهای سرم در شرایط in vitro می باشد. روش کار: این مطالعه بصورت تجربی (Experimental) روی نمونه های انسانی صورت گرفت. در این مطالعه از نمونه های سرم و گلبول های قرمز استفاده شد. نمونه های از تعداد 5 نفر فرد بالغ در محدوده سنی 50-20 سال گرفته شد. افراد مورد نظر از بین مردان سالم انتخاب شدند. جداسازی سرم از 5 میلی لیتر خون بدون ضد انعقاد و جداسازی گلبول های قرمز از 5 میلی لیتر خون بهمراه ضد انعقاد EDTA انجام گرفت. جداسازی فراکسیون فسفولیپیدی، با استفاده از روش کروماتوگرافی لایه نازک انجام گرفت و متیل استر اسیدهای چرب در محیط اسیدی با استفاده از متانول انجام گرفت.یافته ها: میزان اسید های چرب ترانس پالمیتولئات (16:1t) و اولئات (18:1) در دمای oC37 در مقایسه با گروه کنترل کاهش معنی دار نشان دادند (به ترتیب 71/2 ± % 74/20-، 001/0=p و 2/0 ± % 08/10، 01/0=p). در مقابل اسید چرب سیس پالمیتولئات (16:1c) در دمای oC37 در مقایسه با گروه کنترل افزایش معنی دار نشان داد (0/11 ± % 15/44، 001/0=p). میزان اسید های چرب لینولئات (18:2)، لینولنات (18:3)، آراشیدونات (20:4) و دوکوزاهگزاانوئیک اسید (DHA) در دمای oC37 در مقایسه با گروه کنترل کاهش معنی دار نشان دادند. میزان مجموع اسیدهای چرب اشباع (SFA) در دمای oC37 در مقایسه با گروه کنترل افزایش معنی دار نشان داد (82/0 ± % 11/9، 01/0=p). در مقابل، میزان مجموع اسیدهای چرب تک غیراشباع و چند غیراشباع در دمای oC37 در مقایسه با گروه کنترل کاهش معنی دار نشان دادند ( به ترتیب 15/2 ± % 69/8-، 01/0=p و 52/0 ± % 94/10-، 01/0=p) .
URI
https://dspace.tbzmed.ac.ir:443/xmlui/handle/123456789/69322
Collections
  • Theses(M)

مخزن دانش دانشگاه علوم پزشکی تبریز در نرم افزار دی اسپیس، کپی رایت 2018 ©  
تماس با ما | Send Feedback
Theme by 
Atmire NV
 

 

مرور

همه مخزنجامعه ها و مجموعه هابراساس تاریخ انتشارنویسنده هاعنوانهاموضوعاین مجموعهبراساس تاریخ انتشارنویسنده هاعنوانهاموضوع

حساب من

ورودثبت نام

مخزن دانش دانشگاه علوم پزشکی تبریز در نرم افزار دی اسپیس، کپی رایت 2018 ©  
تماس با ما | Send Feedback
Theme by 
Atmire NV