• English
    • Persian
  • Persian 
    • English
    • Persian
  • ورود
مشاهده آیتم 
  •   صفحه اصلی مخزن دانش
  • School of Health and Nutrition
  • Theses(HN)
  • مشاهده آیتم
  •   صفحه اصلی مخزن دانش
  • School of Health and Nutrition
  • Theses(HN)
  • مشاهده آیتم
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Evaluation of sodium hydrosulfite interaction with serum albumin protein using spectroscopic and molecular docking methods

Thumbnail
نمایش/بازکردن
پایان نامه محسن ظاهری.pdf (2.241Mb)
تاریخ
2023
نویسنده
Zaheri, Mohsen
Metadata
نمایش پرونده کامل آیتم
چکیده
Conclusions: The interaction of sodium hydrosulfite food additive with serum albumin protein was confirmed by spectroscopic methods, surface plasmon resonance, and molecular binding simulation. Based on the thermodynamic parameters of binding, hydrogen bonds or Van der Waals forces play the main role in the spontaneous interaction of sodium hydrosulfite with serum albumin. Finally, the interaction of sodium hydrosulfite with albumin, which can lead to structural changes of albumin and have adverse consequences, is very important in food safety. Keywords: Sodium hydrosulfite. Serum albumin; Food additives; Fo od safety; Molecular binding.
URI
https://dspace.tbzmed.ac.ir:443/xmlui/handle/123456789/69096
Collections
  • Theses(HN)

مخزن دانش دانشگاه علوم پزشکی تبریز در نرم افزار دی اسپیس، کپی رایت 2018 ©  
تماس با ما | Send Feedback
Theme by 
Atmire NV
 

 

مرور

همه مخزنجامعه ها و مجموعه هابراساس تاریخ انتشارنویسنده هاعنوانهاموضوعاین مجموعهبراساس تاریخ انتشارنویسنده هاعنوانهاموضوع

حساب من

ورودثبت نام

مخزن دانش دانشگاه علوم پزشکی تبریز در نرم افزار دی اسپیس، کپی رایت 2018 ©  
تماس با ما | Send Feedback
Theme by 
Atmire NV