ارزیابی کارایی استفاده از ابزار غربالگری NDDI-E یا Neurological Disorders Depression Inventory for Epilepsy برای تشخیص افسردگی در بیماران صرعی در کلینیک سرپایی صرع
چکیده
مطالعات اپیدمیولوژیک بیان میکنند که بیش از 55 درصد از افراد مبتلا به صرع دچار اختلالات روانپزشکی هستند. افسردگی شایعترین بیماری همراه در بیماران مبتلا به صرع است. هدف از این مطالعه مشخص کردن اثر استفاده از NDDI-E برای تشخیص افسردگی در محیطهای درمانی شلوغ و مشخص کردن ریسک فاکتورهای مرتبط با افسردگی در این جمعیت از بیماران است.
روشکار: در این مطالعه 100 بیمار صرعی در محدوده سنی 12 تا 18 سال که توانایی پاسخ به سوالات پرسشنامه را دارند و در محدوده زمانی اول فروردین 1400 تا شهریور همان سال به درمانگاه اعصاب بیمارستان کودکان تبریز مراجعه کرده بودند به طریقه روش آسان (پی در پی) انتخاب شدند. در ابتدا پس از کسب اجازه و توضیح اجمالی پرسشنامه NDDI-E برای بیمار و والدین پرسشنامه در اختیار بیمار قرار گرفت و بیمار به 6 سوال پاسخ داد در صورتی که مجموع امتیازات آن بیش از 15 بود فرد افسرده تشخیص داده شد. که در این صورت جهت تایید تشخیص از پرسشنامه K-SADS-PL استفاده شد. که تشخیص مورد نظر ما در این مطالعه افسردگی اساسی بود. پس از تکمیل این پرسشنامه نتیجهی آن با نتیجهی پرسشنامه NDDI-E مقایسه شد.
یافتهها: تست NDDI-E با حساسیت 48/81 % ، ویژگی 89/95 % ، ارزش اخباری مثبت 0/88 % و ارزش اخباری منفی 33/93 % برای غربالگری افسردگی در بیماران صرعی در محیط درمانی شلوغ مناسب میباشد. شیوع افسردگی در جمعیت مورد مطالعه 25 درصد بود و به جز JME (اپیلپسی میوکلونوس جوانان) هیچ ارتباط معنادار آماری بین افسردگی و متغیرهای مورد بررسی وجود نداشت.