نمایش پرونده ساده آیتم

dc.contributor.advisorاصغرزاده, محمد
dc.contributor.advisorآهنگرزاده رضایی, محمد
dc.contributor.advisorپیرزاده, طاهره
dc.contributor.authorرضائی, توحید
dc.date.accessioned2023-05-02T05:16:01Z
dc.date.available2023-05-02T05:16:01Z
dc.date.issued1401en_US
dc.identifier.urihttps://dspace.tbzmed.ac.ir:443/xmlui/handle/123456789/68606
dc.description.abstractاسترپتوکوکوس موتانس یک کوکوس گرم مثبت می¬باشد که از عوامل اصلی عفونت دندان از جمله پوسیدگی دندان و پریودنتیت است. این باکتری با تولید بیوفیلم و با تغییر محتوای پروتئوم، باعث خود محافظتی شده و درمان بیماری¬ها را دشوار می¬کند. بنابراین، هدف از این مطالعه تعیین اثرکربوهیدرات-های ساکارز و نشاسته بر روی بیان ژن gtfB و ارتباط آن با تغییرات پروفایل پروتئومیکس استرپتوکوکوس موتانس در فرم بیوفیلم و پلانکتونی می¬باشد. روش کار: در این مطالعه، استرپتوکوکوس موتانس ATCC 35668 را در سه محیط جداگانه لوریا¬برتانی دارای ساکارز، نشاسته و ترکیبی از ساکارز و نشاسته و یک محیط فاقد¬کربوهیدرات در 37 درجه به مدت 48-24 ساعت کشت داده شد. از محیط کشت برای بررسی تشکیل بیوفیلم با استفاده از روش پلیت میکروتیتر 96 خانه¬ای، و بیان ژن gtfB با استفاده از Real time PCR SYBR Green بررسی شد. بعلاوه، تغییرات پپتید¬¬های باکتری بعد از مواجه با کربوهیدرات¬های ساکارز و نشاسته با استفاده از روش طیف سنجی جرمی تکنیک جذب و یونش لیزری با ماتریکس (MALDI-TOF MS) انجام گردید. یافته¬ها: در این مطالعه کربوهیدرات¬ها به طور قابل توجهی تشکیل بیوفیلم را افزایش دادند. ساکارز سبب افزایش فراوانی آنزیم¬های گلوتامیناز (Glutaminase)، آدنیلات کیناز (Adenylate kinase) و 50S ribosomal protein L29 گردید و بیان Lactate utilization protein C، 5-hydroxybenzimidazole synthase BzaA و 50S ribosomal protein L16 تحت تاثیر نشاسته افزایش یافت، علاوه بر این ترکیب ساکارز و نشاسته موجب افزایش فراوانی Ribosome-recycling factor، Peptide chain release factor 1 و Peptide methionine sulfoxide reductase MsrB شد. کربوهیدرات¬های ساکارز، نشاسته و ترکیب ساکارز و نشاسته همچنین با تاثیر بر ژن gtfB موثر در کلونیزاسیون باعث افزایش چشمگیر میزان بیان آن گردید.en_US
dc.language.isofaen_US
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی تبریز، دانشکده پزشکیen_US
dc.subjectاسترپتوکوکوس موتانسen_US
dc.subjectکربوهیدراتen_US
dc.subjectبیوفیلمen_US
dc.subjectپروتئومen_US
dc.titleبررسی بیان ژن gtfB و ارتباط آن با تغییرات پروفایل پروتئومیکس استرپتوکوکوس موتانس در فرم بیوفیلم و پلانکتونی پس از رشد در حضور ساکارز و نشاستهen_US
dc.typeThesisen_US
dc.contributor.supervisorصمدی کفیل, حسین
dc.contributor.supervisorقوطاسلو, رضا
dc.identifier.docno6011055en_US
dc.identifier.callno11055en_US
dc.description.disciplineمیکروب شناسی پزشکیen_US
dc.description.degreeکارشناسی ارشدen_US


فایلهای درون آیتم

Thumbnail

این آیتم در مجموعه های زیر مشاهده می شود

نمایش پرونده ساده آیتم