شیوع پروتئینوری در افراد مبتلا به اختلالات خواب در جمعیت آذر کوهورت
چکیده
طبق گزارشات متعدد اختلالات خواب از جمله مسائل شایع در بهداشت افراد میباشد که ممکن است با بیماریهایی همچون بیماریهای متابولیک و بیماریهای کلیوی در ارتباط باشد. مطالعاتی بیانگر ارتباط بین میزان خواب و پروتئینوری بودهاند که با توجه به قابل اصلاح بودن میزان کم خواب در افراد، اختلالات ناشی از آن ممکن است قابل برگشت باشد. از این رو ما در این مطالعه به بررسی رابطه بین میزان خواب و پروتئینوری پرداختیم.
روش کار: در این مطالعه مقطعی از اطلاعات مطالعه آذر کوهورت استفاده شده است. برای این منظور اطلاعات بیماران شامل سن، جنسیت، فشار خون، وزن و BMI و اندازه دور کمر و همچنین میزان خواب آنان استخراج شد. سپس بیماران به دو دسته بیماران دارای پروتئنیوری و بیماران فاقد پروتئینوری تقسیم شدند سپس ویژگیهای بیماران در دو گروه با یکدیگر مقایسه شد.
یافته ها: در این مطالعه متوسط سن بیماران در گروه بیماران دارای پروتئینوری برابر 50.2 سال و در گروه دیگر برابر 51.3 سال بود که تفاوت معنیداری با یکدیگر نداشتند (P = 0.293). این در حالی است که میزان وزن و BMI بیماران و اندازه دور کمر در دو گروه با یکدیگر تفاوت معنیداری داشت (P کمتر از 0.05). همچنین میزان فشار خون سیستولیک و دیاستولیک در بیماران دارای پروتئینوری بیشتر بود.