تقسیم بندی Dorr و اندکس ضخامت کورتیکال درست زیر تروکانتر کوچک و مقایسه آن با اندکس ضخامت کورتیکال 10 سانتی متر زیر تروکانتر کوچک
Abstract
کیفیت استخوان قبل جراحی در انتخاب پروتز مناسب وروش جراحی و نهایتا نتیجه ارتروپلاستی کامل مفصل هیپ تاثیر دارد.مورفولوژی پروگزیمال فمور درانتخاب نوع پروتز سیمانی یا غیر سیمانی تعیین کننده است که تقسیم بندی Dorr برای تعیین آن استفاده میشود .
مواد و روش ها:
در این مطالعه تعداد ۱00 بیماربالای چهل ساله ای که به هر علتی به اورژانس بیمارستان شهدا تبریز مراجعه کرده بودند یا در بخش های این بیمارستان بستری بودند و گرافی AP واقعی لگن با رویت 10 سانتی متر از پروگزیمال فمور برایشان انجام گرفته بود وارد مطالعه شدند و تقسیم بندی Dorr و میانگین اندکس ضخامت کورتیکال درست زیر تروکانتر و ۱۰ سانتی متر زیر تروکانتر مورد بررسی قرار گرفت.
یافته ها:
در مطالعه ی حاضر ۱۰۰ بیمار مورد مطالعه قرار گرفت که طبق نتایج به دست امده ۴۹ نفر از بیماران(۴۹٪) زن و ۵۱ نفر از بیماران(۵۱٪) مرد بودند. بر اساس نتایج به دست آمده ۱۷ نفر از بیماران (۱۷٪) بر اساس تقسیم بندی Dorr تیپ A بودند، ۶۴ نفر(۶۴٪) تیپ B و ۱۹ نفر(۱۹٪) تیپ C بودند.با توجه به نتایج به دست آمده تقسیم بندی Dorr در زنان و مردان تفاوت معنی داری داشته است و تیپ C در زنان بیشتر از مردان می باشد همچنین میانگین اندکس ضخامت کورتیکال با جنسیت ارتباط معنی داری داشته است. میانگین اندکس ضخامت کورتیکال درست زیر تروکانتر و ۱۰ سانتی متر زیر تروکانتر ارتباط معنی داری داشته است.