بررسی ده ساله میزان موفقیت و عوارض بلوک کودال در نوزادان و شیرخواران پره ماچور بیدار در مرکز آموزشی درمانی کودکان
بررسی ده ساله میزان موفقیت و عوارض بلوک کودال در نوزادان و شیرخواران پره ماچور بیدار در مرکز آموزشی درمانی کودکان تبریز
چکیده
هدف از مطالعه حاضر ، بررسی ده ساله میزان موفقیت وعوارض بلوک کودال در نوزادان و شیرخواران پره ماچور بیدار در مرکز آموزشی درمانی کودکان تبریز می باشد.
مواد و روش ها: در طی سال های 90 تا 99 در بیمارستان کودکان تبریز ، پرونده نوزادان و شیرخواران در جراحی های تحتانی شکم که از بی حسی رژیونال کودال استفاده شده است بررسی شد اطلاعات مورد نیاز شامل تاریخ جراحی ، سن ، جنس ، وزن ، نوع جراحی ، مدت جراحی ، میزان موفقیت بلوک ، زمان شروع تغذیه پس از جراحی ، نوع و میزان دارو های وریدی مورد نیاز حین جراحی و میزان آپنه و سایر عوارض ثبت شدند. در این مطالعه کارایی بلوک های رژیونال کودال در نوزادان و شیرخواران نارس بدون بیهوشی با استفاده از متغیر های مورد بررسی سنجیده شد.
یافته ها: اطلاعات مربوط به نوزادان و شیرخواران ۱۰ سال اخیر استخراج گردید که در نهایت تعداد ۱۹۹۴ مورد وارد مطالعه شدند که میزان فراوانی موفقیت بی حسی کودال بیدار ۲/۹۸ درصد بوده و تعداد کلی ۲۵۲ مورد عارضه در ۱۸۱ نوزاد و شیرخوار مشاهده شد. ارزیابی متغیرهای دموگرافیک نوزادان و شیرخواران مورد مطالعه تفاوت آماری معنی داری را نشان نداد. شایع ترین نوع جراحی انجام شده مربوط به ترمیم هرنی اینگواینال بود (۲/۷۹ درصد) و بیشترین میزان شکست نیز در جراحی های ترمیم هرنی اینگواینال مشاهده گردید (۴/۶۹ درصد). در ارزیابی عوارض ناشی از بی حسی کودال، مشاهده شد که بیشترین موارد مربوط به حرکت حین جراحی بوده است (۸/۷۱ درصد). عارضه آپنه نیز در ۷/۶ درصد نوزادان دچار عارضه (۸۵/۰ درصد در کل) مشاهده شده بود که تمامی موارد پره ماچوریته داشتند.