Show simple item record

dc.contributor.advisorشایان فر, علی
dc.contributor.authorاسدی, فاطمه
dc.date.accessioned2021-11-29T09:24:21Z
dc.date.available2021-11-29T09:24:21Z
dc.date.issued1400en_US
dc.identifier.urihttp://dspace.tbzmed.ac.ir:8080/xmlui/handle/123456789/65565
dc.description.abstractمقدمه: موادغذایی در اثر عوامل مختلف مانند رطوبت ، دما و زمان ماندگاری فاسد می شوند که این فساد منجر به تولید برخی از مواد شیمیایی و عوامل میکروبی می شود. اسیدهای چرب کوتاه زنجیر یک دسته از مواد شیمیایی که در اثر فعالیت باکتری ها در موادغذایی و فرآیند تخمیر مواد لبنی مانند پنیرو دوغ تولید می شوند. هدف: هدف از این مطالعه تلفیق روش های میکرو استخراج مایع -مایع کمک شده با هوا و میکرو استخراج مایع -مایع کروماتوگرافی گازی یونیزاسیون شعله ای برای استخراج، مشتق سازی اندازه گیری همزمان پنج اسید چرب کوتاه زنجیره شامل اسید استیک، اسید پروپیونیک، اسید بوتیریک، والریک اسید و کاپروئیک اسید در آب میوه و دوغ استفاده شد. مواد و روش: پژوهش حاضر شامل دو بخش کلی می¬باشد، که در بخش اول از بوتیل کلروفرمات به عنوان حلال استخراج کننده / مشتق ساز طی فرآیند میکرواستخراج مایع – مایع کمک شده با هوا بهره گرفته شد. درحالیکه در بخش دوم از 2- بوتانول به عنوان حلال پخش کننده و مشتق ساز طی فرآیند میکرواستخراج مایع – مایع پخشی استفاده شد. یافته ها : در بخش اول کار پژوهشی ، تحت شرایط بهینه استخراج مقادیر تشخیص در محدوده ۹/۶ -۲/۳ نانوگرم بر میلی لیتر و حد اندازه گیری در محدوده ی ۸/۱۰-۴/۳۲ نانوگرم بر میلی لیتر و فاکتور تغلیظ ۱۸۵۲-۱۱۲۶ به دست آمد. در بخش دوم ،مقادیر تشخیص در محدوده ۸۹/۰-۶/۶ و حد اندازه گیری در محدوده ی ۱/۳-۳/۲۲ و فاکتور تغلیظ در محدوده ی ۳۶۰-۴۶۵ به دست آمدند که نشان دهنده ی کارایی بالای روش پیشنهادی است. نتیجه گیری : این روش EF ، EnF وER بالا ، LOD ها و LOQ های کم ، تکرارپذیری خوب ، خطی بودن گسترده و اثر ماتریکس ناچیز را نشان داد.en_US
dc.language.isofaen_US
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی تبریز، دانشکده داروسازیen_US
dc.subjectمشتق سازیen_US
dc.subjectاسید های چرب کوتاه زنجیرen_US
dc.subjectکروماتوگرافی گازیen_US
dc.subjectمحصولات لبنیen_US
dc.subjectآبمیوهen_US
dc.titleاستخراج و مشتق سازی هم زمان برخی اسید های چرب کوتاه زنجیر و اندازه گیری میزان آن ها در نمونه های آبمیوه و محصولات لبنی تخمیری با استفاده از روش کروماتوگرافی گازیen_US
dc.typeThesisen_US
dc.contributor.supervisorنعمتی, محبوب
dc.contributor.supervisorافشار مقدم, محمد رضا
dc.identifier.callno28en_US
dc.description.disciplineکنترل موادخوراکی وآشامیدنیen_US
dc.description.degreeکارشناسی ارشدen_US


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record