نمایش پرونده ساده آیتم

dc.contributor.authorعابدی فیروز جاه, رضا
dc.date.accessioned2021-11-22T05:26:35Z
dc.date.available2021-11-22T05:26:35Z
dc.date.issued1400en_US
dc.identifier.urihttp://dspace.tbzmed.ac.ir:8080/xmlui/handle/123456789/65487
dc.description.abstractه فارسی مقدمه: مایکوتوکسین‌ها (آفلاتوکسین، پاتولین و ...) از جمله مهم‌ترین ترکیبات تهدید کننده انجیر خشک محسوب می‌شود که همواره از جهت تهدید سلامت انسان و همچنین خسارت های مالی جبران‌ناپذیر، حایز اهمیت بوده‌است. امروزه، تکنیک پلاسما سرد تحت اتمسفر به دلیل سرعت عما بالا، هزینه اندک و اثرات جانبی ناچیز بر خواص کیفی محصول، یکی از پرکاربردترین روش‌‌ها، جهت فائق آمدن بر این مهم، می‌باشد. هدف از این مطالعه، کاهش میزان پاتولین انجیرخشک و همچنین ارزیابی خواص کیفی محصول می‌باشد. مواد و روش کار: محلول از قبل تهیه شده پاتولین، در غلظت‌های معین به انجیر خشک تلقیح شد. آزمایشات با استفاده از روش سطح پاسخ (RSM) و با توجه به شرایط و متغیرهای مرتبط آزمایشگاهی طراحی گردید. بعد از اعمال پلاسما DBD، برای اندازه‌گیری مقدار پاتولین از روش HPLC استفاده گرديد. همچنین ویژگی کیفی محصول شامل pH، میزان فنل کل و رنگ ظاهری محصول مورد ارزیابی قرار گرفتند. یافته‌ها: نتایج نشان داد که حداکثر میزان کاهش مقدار پاتولین (3/55 %) بعد از 15 دقیقه تیمار و ولتاژ 11 کیلوولت مشاهده شد. همچنین نتایج ارزیابی خواص فیزیکی-شیمیایی نمونه‌ها نشان داد که افزایش زمان از 5 به 15 دقیقه و ولتاژ از 5 به 11 کیلوولت منجر به کاهش معنی دار اما اندک pH و فنل کل نمونه‌ها شد. اما بین رنگ نمونه‌های تیمار شده و نمونه‌های کنترل، تفاوت قابل توجهی مشاهده نشد) 05/0≥. (P نتیجه¬گیری: یافته‌های این مطالعه نشان داد که تیمار انجیرخشک با پلاسمای DBD به منظور کاهش پاتولین موثر بوده است؛ درحالی که تغییر قابل توجهی در رابطه با خواص فیزیکی-شیمیایی محصول مشاهده نشد. با این حال، پارامترهای پلاسما به منظور دستیابی به کاهش موثرتر پاتولین و نیز حداقل تاثیر نامطلوب بر خواص کیفی محصول، باید بهینه شود. واژگان کلیدی: انجیرخشک، پلاسمای سرد تحت اتمسفر، پاتولین، خواص فیزیکی-شیمیایی.en_US
dc.language.isofaen_US
dc.publisherدانشگاه عتوم پزشکی تبریز ،دانشکده تغذیهen_US
dc.subjectانجیرخشک، .en_US
dc.subjectپلاسمای سرد تحت اتمسفرen_US
dc.subjectخواص فیزیکی-شیمیاییen_US
dc.subjectپاتولینen_US
dc.titleسم زدایی انجیر خشک از پاتولین با استفاده از پلاسمای سرد تحت اتمسفرen_US
dc.typeThesisen_US
dc.contributor.supervisorاحسانی, علی
dc.contributor.supervisorخرم, سیروس
dc.identifier.docno110839en_US
dc.identifier.callno221/آ/تen_US
dc.description.disciplineعلوم وصنایع غذاییen_US
dc.description.degreeکارشناسی ارشدen_US


فایلهای درون آیتم

Thumbnail

این آیتم در مجموعه های زیر مشاهده می شود

نمایش پرونده ساده آیتم