• English
    • Persian
  • Persian 
    • English
    • Persian
  • ورود
مشاهده آیتم 
  •   صفحه اصلی مخزن دانش
  • School of Health and Nutrition
  • Theses(HN)
  • مشاهده آیتم
  •   صفحه اصلی مخزن دانش
  • School of Health and Nutrition
  • Theses(HN)
  • مشاهده آیتم
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

سم زدایی انجیر خشک از پاتولین با استفاده از پلاسمای سرد تحت اتمسفر

Thumbnail
نمایش/بازکردن
پایان نامه رضا عابدی.pdf (2.774Mb)
تاریخ
1400
نویسنده
عابدی فیروز جاه, رضا
Metadata
نمایش پرونده کامل آیتم
چکیده
ه فارسی مقدمه: مایکوتوکسین‌ها (آفلاتوکسین، پاتولین و ...) از جمله مهم‌ترین ترکیبات تهدید کننده انجیر خشک محسوب می‌شود که همواره از جهت تهدید سلامت انسان و همچنین خسارت های مالی جبران‌ناپذیر، حایز اهمیت بوده‌است. امروزه، تکنیک پلاسما سرد تحت اتمسفر به دلیل سرعت عما بالا، هزینه اندک و اثرات جانبی ناچیز بر خواص کیفی محصول، یکی از پرکاربردترین روش‌‌ها، جهت فائق آمدن بر این مهم، می‌باشد. هدف از این مطالعه، کاهش میزان پاتولین انجیرخشک و همچنین ارزیابی خواص کیفی محصول می‌باشد. مواد و روش کار: محلول از قبل تهیه شده پاتولین، در غلظت‌های معین به انجیر خشک تلقیح شد. آزمایشات با استفاده از روش سطح پاسخ (RSM) و با توجه به شرایط و متغیرهای مرتبط آزمایشگاهی طراحی گردید. بعد از اعمال پلاسما DBD، برای اندازه‌گیری مقدار پاتولین از روش HPLC استفاده گرديد. همچنین ویژگی کیفی محصول شامل pH، میزان فنل کل و رنگ ظاهری محصول مورد ارزیابی قرار گرفتند. یافته‌ها: نتایج نشان داد که حداکثر میزان کاهش مقدار پاتولین (3/55 %) بعد از 15 دقیقه تیمار و ولتاژ 11 کیلوولت مشاهده شد. همچنین نتایج ارزیابی خواص فیزیکی-شیمیایی نمونه‌ها نشان داد که افزایش زمان از 5 به 15 دقیقه و ولتاژ از 5 به 11 کیلوولت منجر به کاهش معنی دار اما اندک pH و فنل کل نمونه‌ها شد. اما بین رنگ نمونه‌های تیمار شده و نمونه‌های کنترل، تفاوت قابل توجهی مشاهده نشد) 05/0≥. (P نتیجه¬گیری: یافته‌های این مطالعه نشان داد که تیمار انجیرخشک با پلاسمای DBD به منظور کاهش پاتولین موثر بوده است؛ درحالی که تغییر قابل توجهی در رابطه با خواص فیزیکی-شیمیایی محصول مشاهده نشد. با این حال، پارامترهای پلاسما به منظور دستیابی به کاهش موثرتر پاتولین و نیز حداقل تاثیر نامطلوب بر خواص کیفی محصول، باید بهینه شود. واژگان کلیدی: انجیرخشک، پلاسمای سرد تحت اتمسفر، پاتولین، خواص فیزیکی-شیمیایی.
URI
http://dspace.tbzmed.ac.ir:8080/xmlui/handle/123456789/65487
Collections
  • Theses(HN)

مخزن دانش دانشگاه علوم پزشکی تبریز در نرم افزار دی اسپیس، کپی رایت 2018 ©  
تماس با ما | Send Feedback
Theme by 
Atmire NV
 

 

مرور

همه مخزنجامعه ها و مجموعه هابراساس تاریخ انتشارنویسنده هاعنوانهاموضوعاین مجموعهبراساس تاریخ انتشارنویسنده هاعنوانهاموضوع

حساب من

ورودثبت نام

مخزن دانش دانشگاه علوم پزشکی تبریز در نرم افزار دی اسپیس، کپی رایت 2018 ©  
تماس با ما | Send Feedback
Theme by 
Atmire NV