نگرش به مصرف سیگار و ارتباط آن با احساس تنهایی و سرمایه اجتماعی دانشجویان علوم پزشکی شهر تبریز 1398
Abstract
چکیده: مقدمه: مصرف سیگار یک مشکل عمده سلامتی است که به طور خاص جمعیت جوانان و نوجوانان را تحت تأثیر قرار می دهد. هدف این مطالعه بررسی نگرش به سیگار و ارتباط آن با احساس تنهایی و سرمایه اجتماعی در دانشجویان علوم پزشکی شهر تبریز بود.
مواد و روش ها: این مطالعه به صورت توصیفی همبستگی انجام گرفت که طی آن 556 دانشجو از دانشکده های دانشگاه علوم پزشکی تبریز به روش نمونه گیری تناسبی انتخاب شدند. سپس پرسشنامه های روایی پایایی شده ی نگرش نسبت به سیگار، احساس تنهایی و سرمایه اجتماعی توسط دانشجویان تکمیل شد. در نهایت 538 پرسشنامه وارد نرم افزار spss (نسخه22) شدند و داده ها با آمار توصیفی (فراوانی، درصد، میانگین و انحراف معیار) و تحلیلی (آزمون پیرسون و رگرسیون خطی چند متغیره) تحلیل گردید.
یافته ها: میانگین و انحراف معیار نمره کل نگرش به مصرف سیگار 28/11± 64/48 ، احساس تنهایی 29/11± 42/41 و سرمایه اجتماعی 77/19± 19/105 بود. همچنین بین نگرش به سیگار و سرمایه اجتماعی همبستگی منفی و معنی دار پیدا شد (001/0 p<15/0-r:)، بین نگرش به مصرف سیگار و احساس تنهایی همبستگی مثبت و معنی دار یافت شد (001/0 p<28/0 r:).
نتیجه گیری: نتایج پژوهش حاضر نشان داد که دانشجویان نگرش شان نسبت به مصرف سیگار منفی بود و سطح سرمایه اجتماعی و تنهایی در بین دانشجویان متوسط بود. ضروری است استراتژی هایی برای ارتقاء سرمایه اجتماعی، از جمله مشارکت دانشجویان در فعالیت های گروهی و تقویت روابط خانوادگی و به دنبال آن کاهش احساس تنهایی در بین دانشجویان انجام گیرد.