Show simple item record

dc.contributor.authorاستادمحمدی, فاطمه
dc.date.accessioned2021-01-27T07:59:11Z
dc.date.available2021-01-27T07:59:11Z
dc.date.issued1399en_US
dc.identifier.urihttp://dspace.tbzmed.ac.ir:8080/xmlui/handle/123456789/63416
dc.description.abstractمقدمه: آستاگزانتین ازطریق تغذیه از ریزجلبک ها در بدن موجودات دریایی ذخیره می شود. برخی ماهی ها مانند سالمون هم حاوی آستاگزانتین در ماهیچه هایشان هستند و علت رنگ نارنجی جذاب آنها آستاگزانتین می باشد.گاهی از این رنگدانه برای تغییر رنگ گوشت ماهی و عرضه یک ماهی به جای گونه دیگر استفاده می شود . هدف: در این پژوهش، روشی ساده و معتبر برای شناسایی و تعیین مقدار آستاگزانتین در نمونه های ماهی جهت شناسایی و تشخیص افتراقی ماهی سالمون از ماهی قزل آلا که در بازار ایران به نام سالمون فروخته می شود ، ارا‌ٔئه شده است. این روش شامل استخراج فاز مایع به کمک اولتراسوند قبل از کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا(HPLC) است. روش کار: در این مطالعه از روش HPLC با شناساگر ماوراء بنفش برای شناسایی و تعیین مقدار آستاگزانتین استفاده شد. استخراج فاز مایع به کمک اولتراسوند قبل از HPLC برای آماده سازی نمونه ها استفاده شد. روش استخراج بهینه سازی شد . μL۲۰ از حاصل استخراج به فاز ساکن C18 تزریق شد . شویش ساده به کمک فاز متحرک شامل چهار حلال با سرعت ا میلی لیتر در دقیقه انجام شد .شناسایی آستاگزانتین در طول موج ۴۷۶ نانومتر صورت گرفت . يافته ها:درشرایط بهینه ،ویژگیهای تحلیلی روش شامل حد تشخیص LOD ng g-1 ۴۶.۱و LOQ ng g-1 ۴۶.۵ ، ۹۹۴۹.۰ r2 =، ۲.۵ RSD≤،درصد بازیافت ۸.۹۸% بدست امده اند که همگی قابل قبول بود. نتيجه گيري: این روش بصورت موفقیت آمیزی نشان داد ماهی رنگی عرضه شده دربازار به نام سالمون ،قزل آلا بوده ودر تغذیه آن از رنگ آستاگزانتین استفاده شده است . نتایج نشان داد که نمونه های قزل آلا(5 نمونه) فاقد آستاگزانتین است ، در حالی که نمونه های ماهی قزل آلای رنگی شده تولید شده درایران(30 نمونه) دارای آستاگزانتین درمحدوده ng g-1 ۴۰ ± ۷۸۲ - ۱۷۹ است محتوای آستاگزانتین در نمونه های سالمون نروژی (5 نمونه) ( ng g-1 ۲۶۹± ۲۰۰۰ –۱۳۰۰ ) بسیار بیشتر از نمونه ماهی قزل آلای رنگی شده در ایران است.en_US
dc.language.isofaen_US
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی تبریز، دانشکده داروسازیen_US
dc.subjectکارتنوئیدen_US
dc.subjectآستاگزانتینen_US
dc.subjectسالمونen_US
dc.subjectHPLCen_US
dc.titleبررسی میزان رنگ آستاگزانتین در نمونه های ماهی سالمون عرضه شده در بازار شهر تبریزen_US
dc.typeThesisen_US
dc.contributor.supervisorنعمتی, محبوب
dc.identifier.callno22en_US
dc.contributor.departmentکنترل مواد خوراکی و آشامیدنیen_US
dc.description.disciplineکنترل مواد خوراکی و آشامیدنیen_US
dc.description.degreeکارشناسی ارشدen_US


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record