• English
    • Persian
  • Persian 
    • English
    • Persian
  • ورود
مشاهده آیتم 
  •   صفحه اصلی مخزن دانش
  • School of Pharmacy
  • Theses(P)
  • مشاهده آیتم
  •   صفحه اصلی مخزن دانش
  • School of Pharmacy
  • Theses(P)
  • مشاهده آیتم
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

بررسی میزان رنگ آستاگزانتین در نمونه های ماهی سالمون عرضه شده در بازار شهر تبریز

Thumbnail
نمایش/بازکردن
oatadmohamadi final.pdf (1.812Mb)
تاریخ
1399
نویسنده
استادمحمدی, فاطمه
Metadata
نمایش پرونده کامل آیتم
چکیده
مقدمه: آستاگزانتین ازطریق تغذیه از ریزجلبک ها در بدن موجودات دریایی ذخیره می شود. برخی ماهی ها مانند سالمون هم حاوی آستاگزانتین در ماهیچه هایشان هستند و علت رنگ نارنجی جذاب آنها آستاگزانتین می باشد.گاهی از این رنگدانه برای تغییر رنگ گوشت ماهی و عرضه یک ماهی به جای گونه دیگر استفاده می شود . هدف: در این پژوهش، روشی ساده و معتبر برای شناسایی و تعیین مقدار آستاگزانتین در نمونه های ماهی جهت شناسایی و تشخیص افتراقی ماهی سالمون از ماهی قزل آلا که در بازار ایران به نام سالمون فروخته می شود ، ارا‌ٔئه شده است. این روش شامل استخراج فاز مایع به کمک اولتراسوند قبل از کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا(HPLC) است. روش کار: در این مطالعه از روش HPLC با شناساگر ماوراء بنفش برای شناسایی و تعیین مقدار آستاگزانتین استفاده شد. استخراج فاز مایع به کمک اولتراسوند قبل از HPLC برای آماده سازی نمونه ها استفاده شد. روش استخراج بهینه سازی شد . μL۲۰ از حاصل استخراج به فاز ساکن C18 تزریق شد . شویش ساده به کمک فاز متحرک شامل چهار حلال با سرعت ا میلی لیتر در دقیقه انجام شد .شناسایی آستاگزانتین در طول موج ۴۷۶ نانومتر صورت گرفت . يافته ها:درشرایط بهینه ،ویژگیهای تحلیلی روش شامل حد تشخیص LOD ng g-1 ۴۶.۱و LOQ ng g-1 ۴۶.۵ ، ۹۹۴۹.۰ r2 =، ۲.۵ RSD≤،درصد بازیافت ۸.۹۸% بدست امده اند که همگی قابل قبول بود. نتيجه گيري: این روش بصورت موفقیت آمیزی نشان داد ماهی رنگی عرضه شده دربازار به نام سالمون ،قزل آلا بوده ودر تغذیه آن از رنگ آستاگزانتین استفاده شده است . نتایج نشان داد که نمونه های قزل آلا(5 نمونه) فاقد آستاگزانتین است ، در حالی که نمونه های ماهی قزل آلای رنگی شده تولید شده درایران(30 نمونه) دارای آستاگزانتین درمحدوده ng g-1 ۴۰ ± ۷۸۲ - ۱۷۹ است محتوای آستاگزانتین در نمونه های سالمون نروژی (5 نمونه) ( ng g-1 ۲۶۹± ۲۰۰۰ –۱۳۰۰ ) بسیار بیشتر از نمونه ماهی قزل آلای رنگی شده در ایران است.
URI
http://dspace.tbzmed.ac.ir:8080/xmlui/handle/123456789/63416
Collections
  • Theses(P)

مخزن دانش دانشگاه علوم پزشکی تبریز در نرم افزار دی اسپیس، کپی رایت 2018 ©  
تماس با ما | Send Feedback
Theme by 
Atmire NV
 

 

مرور

همه مخزنجامعه ها و مجموعه هابراساس تاریخ انتشارنویسنده هاعنوانهاموضوعاین مجموعهبراساس تاریخ انتشارنویسنده هاعنوانهاموضوع

حساب من

ورودثبت نام

مخزن دانش دانشگاه علوم پزشکی تبریز در نرم افزار دی اسپیس، کپی رایت 2018 ©  
تماس با ما | Send Feedback
Theme by 
Atmire NV