dc.contributor.author | الیاسی فر, بابک | |
dc.date.accessioned | 2020-02-25T09:17:45Z | |
dc.date.available | 2020-02-25T09:17:45Z | |
dc.date.issued | 1398 | en_US |
dc.identifier.uri | http://dspace.tbzmed.ac.ir:8080/xmlui/handle/123456789/61643 | |
dc.description.abstract | آلفا آمیلاز و پروتئاز آنزیمی های هستند که کاربردهای بسیاری در پزشکی و صنعت دارند. یکی از محدودیت های آنزیم در صنعت عدم تحمل شرایط سخت مانند درجه حرارت بالا، pH و شرایط کم آب است.
هدف:
این مطالعه با هدف غربالگری میکروارگانیسم های تولید کننده آلفا آمیلاز و پروتئاز از عسل به عنوان یک محیط با فعالیت آبی کم و یک منبع مناسب برای جداسازی میکروارگانیسم های تولید کننده آنزیم های پایدار و مقرون به صرفه است.
مواد و روش:
از روش Plackett-Burman برای بررسی تولید آلفا آمیلاز باکتریایی دوازده فاکتور مؤثر از جمله pH، میزان تلقیح، دما، زمان، نشاسته ذرت، KH2PO4، پپتون، MgSO4 ، CaCl2 ، NaCl ، گلیسیرین و عصاره مخمر انتخاب شد. به منظور تولید آنزیم پروتئاز فاکتورهای همچون دما، زمان، پروتئین سویا، KH2PO4 ، MgSO4 ، CaCl2 ، NaCl ، گلیسیرین و غلظت گلوکز استفاده شد. پایداری آنزیم های باکتریایی جداسازی شده در شرایط مختلف pH و دمای مورد بررسی قرار گرفت.
نتایج:
از بین تمامی میکروارگانیسم های جدا شده، باسیلوس مگاتریوم و Bacillus safensis به ترتیب بیشترین میزان آلفا آمیلاز و پروتئاز را تولید کردند. بر اساس نتایج Box-Behnken بهترین شرایط برای تولید آلفا آمیلاز شامل دمای 35 درجه سانتیگراد ، 5 pH و نشاسته 40 گرم در لیتر برای پروتئاز دمای 35 درجه سانتیگراد، گلوکز 5/0 گرم در لیتر و پروتئین سویا 32/38 گرم در لیتر برای پروتئاز بود. پایداری آنزیم آلفا آمیلاز در pH 5 و طیف دمایی 40 درجه سانتیگراد تا 60 درجه سانتیگراد و برای پروتئاز pH در 9 و درجه حرارت در 50 درجه سانتیگراد نشان داد.
نتیجه گیری:
نتایج به دست آمده نشان می دهد که آنزیم های جداسازی شده پتانسیل استفاده در فرآیندهای صنعتی را دارند. | en_US |
dc.language.iso | en | en_US |
dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی تبریز، دانشکده داروسازی | en_US |
dc.relation.isversionof | http://dspace.tbzmed.ac.ir:8080/xmlui/handle/123456789/61641 | en_US |
dc.subject | روش Plackett-Burman | en_US |
dc.subject | پروتئاز | en_US |
dc.subject | آلفا آمیلاز | en_US |
dc.subject | Box-Behnken | en_US |
dc.subject | پایداری آنزیم | en_US |
dc.title | جداسازی و شناسایی مولکولی میکروارگانسیم های مولد آنزیم های پروتئاز و آمیلاز از عسل های غرب ایران و بهینه سازی رشد میکروارگانیسمها | en_US |
dc.type | Thesis | en_US |
dc.contributor.supervisor | دیلمقانی, آزیتا | |
dc.contributor.supervisor | یاری خسروشاهی, احمد | |
dc.identifier.callno | 131 | en_US |
dc.description.discipline | بیوتکنولوژی دارویی | en_US |
dc.description.degree | دکترای تخصصی | en_US |