نمایش پرونده ساده آیتم

dc.contributor.advisorجلیلیان, حبیب
dc.contributor.authorبزرگ پور, نیوشا
dc.date.accessioned2020-02-23T07:58:25Z
dc.date.available2020-02-23T07:58:25Z
dc.date.issued1398/11/30en_US
dc.identifier.urihttp://dspace.tbzmed.ac.ir:8080/xmlui/handle/123456789/61627
dc.description.abstractچکیده زمینه و هدف: بیماری دیابت شایع ترین بیماری غدد درون ریز است. مزمن بودن این بیماری و عوارض آن باعث تحمیل بار مالی زیاد و همچنین علل ناتوانی و مرگ و میر بسیاری از افراد دیابتی و کاهش کیفیت زندگی آنان می شود. پژوهش حاضر با هدف بررسی وضعیت دانش و مهارت تغذیه، موانع رعایت رژیم غذایی و مراحل آمادگی برای تغییر رژیم غذایی در شهر تبریز در سال 1397 بود. مواد و روش کار: این پژوهش یک مطالعه ی مقطعی و از نوع توصیفی-تحلیلی می باشد. جامعه ی پژوهش در این مطالعه شامل کل بیماران مبتلا به دیابت نوع دو در آذربایجان شرقی می باشد. حجم نمونه 1200 نفر تعیین شد. نمونه گیری به روش نمونه گیری در دسترس و از نوع متوالی انجام شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS version22 استفاده شد. یافته ها: میانگین نمره دانش و مهارت تغذیه ۱۵/۴۵، تصمیم گیری در مورد رژیم غذایی ۴۲/۳۹، مشکلات مربوط به خوردن ۱۳/۱۹ و موانع رعایت رژیم غذایی ۳۹/۲۳ بود. بین دانش و مهارت تغذیه، تصمیم گیری در مورد رژیم غذایی، مشکلات مربوط به خوردن و موانع رعایت رژیم غذایی با مراحل آمادگی برای تغییر رژیم غذایی ارتباط آماری معناداری وجود دارد. نتیجه گیری: سطح دانش و مهارت تغذیه و تصمیم گیری در مورد رژیم غذایی در افراد دیابتی پایین است. با توجه به اینکه اکثر موانع خودمراقبتی در زنان، افراد روستایی، افراد سیگاری، افراد با سطح درآمد و تحصیلات پایین تر و افرادی که مبتلا به چاقی و اضافه وزن بودند بیشتر است لذا در هنگام طراحی مداخلات مناسب برای کاهش موانع، توجه بیشتر به این گروهها ضروری است.en_US
dc.language.isofaen_US
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی تبریز،دانشکده مدیریت واطلاع رسانی پزشکیen_US
dc.subjectچاقی-دیابت نوع دو-رژیم غذاییen_US
dc.titleبررسی وضعیت دانش و مهارت تغذیه، موانع رعایت رژیم غذایی ومراحل آمادگی برای تغییر رژیم غذایی در شهر تبریز در سال 1397en_US
dc.typeThesisen_US
dc.contributor.supervisorخدایاری, رحیم
dc.contributor.departmentمدیریتen_US
dc.description.disciplineمدیریت خدمات بهداشتیen_US
dc.description.degreeکارشناسیen_US


فایلهای درون آیتم

Thumbnail

این آیتم در مجموعه های زیر مشاهده می شود

نمایش پرونده ساده آیتم