بررسی علل باکتریولوژیک کونژونکتیویت و تعیین الگوی مقاومت میکروبی آنها در نوزادان بستری شده در بیمارستان کودکان تبریز در سالهای 1395 و 1396
Abstract
هدف از مطالعه حاضر بررسی علل باکتریولوژیک کونژونکتیویت و تعیین الگوی مقاومت میکروبی آنها در نوزادان بستری شده در بیمارستان کودکان تبریز در سال های 1395 و 1396 می باشد.
مواد و روش ها: در این مطالعه همه ی نوزادان مبتلا به کونژونکتیویت که به هر علت طی سال های 1395 و 1396 در بیمارستان کودکان تبریز بستری شده بودند تحت بررسی کشت و اسمیر از ترشحات چشمی قرار گرفته و نوع ارگانیسم، میزان حساسیت و نیز مقاومت میکروبی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. مطالعه به شکل گذشته نگر و اطلاعات از پرونده نوزادان استخراج شد.
یافته ها: در این مطالعه مقطعی تعداد ۴۰ بیمار مبتلا به کونژونکتیویت باکتریال مورد بررسی قرار گرفتند. میانگین سن بیماران برابر ۲/۲۶ روز بود و بیشترین فراوانی گروه سنی بیماران مبتلا به کونژونکتیویت مربوط به گروه سنی بالای ۷ روز با فراوانی ۷۰ درصد بود. ۶۵ درصد بیماران مذکر بودند. میزان موارد کشت مثبت ۳۵ درصد بود. شایع ترین باکتری های عامل کونژونکتیویت شامل کلبسیلا پنومونیه (۵/۲۱ درصد)، آسینتوباکتر (۵/۲۱ درصد)، اشریشیا کلی (۳/۱۴ درصد) و استافیلوکوک اورئوس (۳/۱۴ درصد) بودند. بیشترین حساسیت آنتی بیوتیکی مربوط به ایمی پنم، سیپروفلوکساسین و کلرامفنیکول و بیشترین مقاومت آنتی بیوتیکی مربوط به سفتریاکسون بود.