برآورد فراوانی کاهش شنوایی حسی عصبی در شیرخواران زیر سه ماه با سابقه نارسی و بستری بیش از 5 روز در بخش مراقبت های ویژه نوزادان
چکیده
هدف از انجام این مطالعه برآورد فراوانی کاهش شنوایی حسی عصبی در شیرخواران زیر سه ماه با سابقه نارسی و بستری بیش از 5 روز در بخش مراقبت های ویژه نوزادان می باشد.
مواد و روش ها: اﯾﻦ ﭘﮋوﻫﺶ ﯾﮏ ﻣﻄﺎﻟﻌﻪ مقطعی ﺗﻮﺻﯿﻔﯽ-تحلیلی ﺑﻮده و تعداد 200 نوزاد که به هر علتی در بیمارستان الزهرای تبریز تولد نارس داشتهاند و در بخش مراقبت های ویژه به مدت بیش از 5 روز بستری بوده اند از دفتر بستری بخش مراقبت های ویژه نوزادان استخراج شدند. از نوزادانی که وارد مطالعه شدند بعد از اخذ رضایت آگاهانه از والدین و بدون تحمیل هزینه تست شنوایی AABR اخذ شد. از پرونده بستری دوره نوزادی، ریسک فاکتورهای کاهش شنوایی حسی عصبی شامل: سن حاملگی، تعداد روزهای دریافت آمینو گلیکوزید، روزهای تحت حمایت تنفسی و ... استخراج شد.
یافته ها: در این مطالعه كه در بیمارستان الزهرا در شهر تبریز در سال 98-97 انجامشده است، 200 نمونه نوزاد با میانگین (انحراف معیار) وزن 9/1878 (2/542±) گرم و سن حاملگی با میانگین (انحراف معیار) 6/32 (07/2±) هفته مورد بررسی قرار گرفتند. اکثریت نوزادان را پسر با 106 نفر (0/53 درصد) و بیشترین نحوه زایمان، سزارین با 154 مورد (77 درصد) و میانگین (انحراف معیار) آپگار دقیقه اول و پنجم به ترتیب 4/7 (5/1±) و 9/8 (1/1±) بود.تعداد شیرخواران دریافت کننده آمینوگلیکوزید 69مورد میانه(صدک25 و 75) مدت زمان حمایت تنفسی و اکسیژن به ترتیب 2 (3-2) و 6 (9-4) روز بود. اختلال شنوایی حسی عصبی در یک ماهگی، مجرای شریانی باز و رتينوپاتي نوزادان نارس (ROP) به ترتیب بیشترین عارضه مشاهده شده در میان این نوزادان بوده است. میانگین (انحراف معیار) سن حاملگی در گروه بیمار به طور معنی داری نسبت به گروه سالم بالاتر بود اما تفاوت آپگار دقیقه پنجم زیر نمره 5 و مدت زمان حمایت تنفسی به مدت بیش از 5 روز، در افراد سالم و بیمار از لحاظ آماری معنی دار نشد.