dc.contributor.advisor | شانه بندی, داریوش | |
dc.contributor.author | اقدسی, فرانک | |
dc.date.accessioned | 2019-12-25T09:24:41Z | |
dc.date.available | 2019-12-25T09:24:41Z | |
dc.date.issued | 1398 | en_US |
dc.identifier.uri | http://dspace.tbzmed.ac.ir:8080/xmlui/handle/123456789/61186 | |
dc.description.abstract | کمپیلوباکتر، عمدتاً کمپیلوباکتر کولی و کمپیلوباکتر ژژونی به عنوان شایعترین باکتری عامل گاستروانتریت منتقله از غذا در انسان شناخته شده است. از سوی دیگر تشخیص این باکتری به دلیل میکروآئروفیل بودن آن و نیاز به سیستم های بیهوازی تامین این شرایط، آسان نبوده و وقت گیر و پرهزینه می باشد.
هدف:
هدف از این مطالعه بررسی امکان استفاده از روش مولکولی به عنوان یک روش موثر جانشین برای روش کشت به منظور شناسایی کمپیلوباکتر ژژونی می باشد.
مواد و روش ها:
در این مطالعه تایید فنوتیپی سوش استاندارد کمپیلوباکتر ژژونی با استفاده از محیط کشت Campylobacter Selective Agar Base ، رنگ آمیزی گرم، تست اکسیداز و کاتالازصورت گرفت. طراحی واکنش زنجیره ای پلیمراز بر پایه ی ژن hipO باکتری و با پرایمر های
TCGCATAATAACTTGCAGCCC: forward و
revearse: ATGCTTGCGGTCATGATGGAویژه کمپیلوباکترژژونی صورت گرفت.
جهــت تعیین LOD50 ، رقت های متوالی از باکتری خالص و همچنین آزمونه گوشت آلوده شده به باکتری خالص تهیه گردید و هرکدام از این رقت ها در محیط کشت غنی شده بولتون براث با ۴ تکرار کشت گردید. سپس از این محیط به طور موازی هم به محیط کشت اختصاصی کمپیلوباکترآگار انتقال گردید.
نتایج:
کمپیلوباکترژژونی در محیط کشت اختصاصی کمپیلوباکتر آگار تولید کلونی های خاکستری نمود و اکسیداز و کاتالاز مثبت گزارش شد.
واکنش PCR با پرایمرهای اختصاصی آن انجام شد و نهایتا تک باند ۸۱۲ جفت بازی نشان از تکثیر ژن hipo حاصل گردید.
LOD50 بدست آمده از روش کشت مستقیم کمپیلوباکتر ژژونی 37 CFU و LOD50 در روش مولکولی نیز ، 37 CFU بدست آمد.
بحث:
مقایسه LOD50 های دو روش نشان می دهد که این روش می تواند با حساسیت مشابه روش کشت باکتری را شناسایی نموده و می تواند یک جایگزین مناسب برای روش کشت باشد. | en_US |
dc.language.iso | fa | en_US |
dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی تبریز، دانشکده داروسازی | en_US |
dc.subject | PCR | en_US |
dc.subject | کمپیلوباکتر ژژونی | en_US |
dc.subject | کمپیلوباکتر آگار | en_US |
dc.subject | شناسایی | en_US |
dc.subject | LOD50 | en_US |
dc.title | بررسی امکان تشخیص مولکولی کمپیلوباکتر ژژونی(Campylobacter jejuni) در فراورده های گوشتی | en_US |
dc.type | Thesis | en_US |
dc.contributor.supervisor | لطفی پور, فرزانه | |
dc.contributor.supervisor | نعمتی, محبوب | |
dc.identifier.callno | 4094 | en_US |
dc.description.discipline | داروسازی | en_US |
dc.description.degree | دکترای عمومی | en_US |