نمایش پرونده ساده آیتم

dc.contributor.advisorشانه بندی, داریوش
dc.contributor.authorاقدسی, فرانک
dc.date.accessioned2019-12-25T09:24:41Z
dc.date.available2019-12-25T09:24:41Z
dc.date.issued1398en_US
dc.identifier.urihttp://dspace.tbzmed.ac.ir:8080/xmlui/handle/123456789/61186
dc.description.abstractکمپیلوباکتر، عمدتاً کمپیلوباکتر کولی و کمپیلوباکتر ژژونی به عنوان شایعترین باکتری عامل گاستروانتریت منتقله از غذا در انسان شناخته شده است. از سوی دیگر تشخیص این باکتری به دلیل میکروآئروفیل بودن آن و نیاز به سیستم های بیهوازی تامین این شرایط، آسان نبوده و وقت گیر و پرهزینه می باشد. هدف: هدف از این مطالعه بررسی امکان استفاده از روش مولکولی به عنوان یک روش موثر جانشین برای روش کشت به منظور شناسایی کمپیلوباکتر ژژونی می باشد. مواد و روش ها: در این مطالعه تایید فنوتیپی سوش استاندارد کمپیلوباکتر ژژونی با استفاده از محیط کشت Campylobacter Selective Agar Base ، رنگ آمیزی گرم، تست اکسیداز و کاتالازصورت گرفت. طراحی واکنش زنجیره ای پلیمراز بر پایه ی ژن hipO باکتری و با پرایمر های TCGCATAATAACTTGCAGCCC: forward و revearse: ATGCTTGCGGTCATGATGGAویژه کمپیلوباکترژژونی صورت گرفت. جهــت تعیین LOD50 ، رقت های متوالی از باکتری خالص و همچنین آزمونه گوشت آلوده شده به باکتری خالص تهیه گردید و هرکدام از این رقت ها در محیط کشت غنی شده بولتون براث با ۴ تکرار کشت گردید. سپس از این محیط به طور موازی هم به محیط کشت اختصاصی کمپیلوباکترآگار انتقال گردید. نتایج: کمپیلوباکترژژونی در محیط کشت اختصاصی کمپیلوباکتر آگار تولید کلونی های خاکستری نمود و اکسیداز و کاتالاز مثبت گزارش شد. واکنش PCR با پرایمرهای اختصاصی آن انجام شد و نهایتا تک باند ۸۱۲ جفت بازی نشان از تکثیر ژن hipo حاصل گردید. LOD50 بدست آمده از روش کشت مستقیم کمپیلوباکتر ژژونی 37 CFU و LOD50 در روش مولکولی نیز ، 37 CFU بدست آمد. بحث: مقایسه LOD50 های دو روش نشان می دهد که این روش می تواند با حساسیت مشابه روش کشت باکتری را شناسایی نموده و می تواند یک جایگزین مناسب برای روش کشت باشد.en_US
dc.language.isofaen_US
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی تبریز، دانشکده داروسازیen_US
dc.subjectPCRen_US
dc.subjectکمپیلوباکتر ژژونیen_US
dc.subjectکمپیلوباکتر آگارen_US
dc.subjectشناساییen_US
dc.subjectLOD50en_US
dc.titleبررسی امکان تشخیص مولکولی کمپیلوباکتر ژژونی(Campylobacter jejuni) در فراورده های گوشتیen_US
dc.typeThesisen_US
dc.contributor.supervisorلطفی پور, فرزانه
dc.contributor.supervisorنعمتی, محبوب
dc.identifier.callno4094en_US
dc.description.disciplineداروسازیen_US
dc.description.degreeدکترای عمومیen_US


فایلهای درون آیتم

Thumbnail

این آیتم در مجموعه های زیر مشاهده می شود

نمایش پرونده ساده آیتم