dc.contributor.author | حسن پور, محسن | |
dc.date.accessioned | 2019-11-05T11:12:16Z | |
dc.date.available | 2019-11-05T11:12:16Z | |
dc.date.issued | 1398 | en_US |
dc.identifier.uri | http://dspace.tbzmed.ac.ir:8080/xmlui/handle/123456789/61035 | |
dc.description.abstract | باکتری های نمکدوست توانایی زیستن در شرایط شور را دارند و شامل چند گروه تحمل کننده نمک، نمکدوست نسبی و نمکدوست افراطی هستند. این باکتری توانایی تولید آنزیم های هیدرولایتیک را دارند. از جمله این آنزیم ها ال- آسپارژیناز است که اسید آمینه ال آسپاراژین را به دو جزء آسپارتیک اسید و آمونیاک می شکند و در درمان سرطان اهمیت دارد.
هدف:
در این مطالعه در ابتدا تولید آنزیم ال- آسپارژیناز در میکروارگانیسم های نمکدوست جداسازی شده مورد بررسی قرار گرفت و سپس بهینه سازی تولید این آنزیم انجام شد.
روش کار:
در ابتدا سویه های نمک دوست DAR وD6A به منظور بررسی توانایی تولید آنزیم ال-آسپارژیناز غربالگری شدند. 10 فاکتور مختلف محیط کشت و فیزیکی برای تولید آنزیم ال-آسپارژیناز با استفاده از روش پلاکت برمن غربالگری شدند سپس با استفاده از روش باکس بهنکن میزان فاکتورهای موثر برای تولید آنزیم ال-آسپارژیناز بهینه شدند.
یافته ها:
نتایج نشان داد که سویه های D6A و DAR 99 درصد شبیه به باکتری باسیلوس سوبتلیس است. سویه های نمکدوست DAR و D6A توانایی تولید آنزیم ال-آسپاژیناز دارند و فاکتورهایی که بیشترین تاثیر برای بهینه سازی تولید این آنزیم داشتند، برای سویه DAR NaCl (g/l 17/6)، KH2PO4 (g/l 99/4) و آسپرژین (g/l 10) بود و برای سویه D6A فاکتورها گلوکز (g/l 49/1) ، NaCl (g/l 10) و آسپارژین (g/l 98/9) بودند.
نتیجه گیری:
بر اساس نتایج بدست آمده مشخص شد که باسیلوس سوبتلیس جداسازی شده از خاکهای نمکی توانایی تولید آنزیم ال-آسپارژیناز را دارد. و فاکتورهای NaCl، KH2PO4 و آسپارژین برای DAR و گلوکز، NaCl و آسپارژین برای D6A بیشترین تاثیر را برای تولید آنزیم ال-آسپارژیناز دارند. | en_US |
dc.language.iso | fa | en_US |
dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی تبریز، دانشکده داروسازی | en_US |
dc.subject | آنزیم ال-آسپارژینار | en_US |
dc.subject | بهینه سازی | en_US |
dc.subject | باکس بهنکن | en_US |
dc.subject | پلاکت برمن | en_US |
dc.subject | باسیلوس سوبتلیس | en_US |
dc.title | بهینه سازی تولید آنزیم L-Asparaginase در باکتری های نمک دوست جداشده از مرکز ایران | en_US |
dc.type | Thesis | en_US |
dc.contributor.supervisor | دیلمقانی, آزیتا | |
dc.contributor.supervisor | حلاج نژادی, سمیه | |
dc.identifier.callno | 4134 | en_US |
dc.description.discipline | داروسازی | en_US |
dc.description.degree | دکترای عمومی | en_US |