نمایش پرونده ساده آیتم

dc.contributor.authorمیرزاپور, لیلا
dc.date.accessioned2019-10-06T07:58:04Z
dc.date.available2019-10-06T07:58:04Z
dc.date.issued1395/6/25en_US
dc.identifier.urihttp://dspace.tbzmed.ac.ir:8080/xmlui/handle/123456789/60844
dc.description.abstractچکيده فارسي مقدمه: بیماری های غیرواگیر از علل اصلی مرگ در دنیای امروز می باشند. این امر موجب شده است تا استراتژی های مختلفی جهت مبارزه با این بیماری ها اتخاذ شود. غنی سازی محصولات دامی یکی از این استراتژی ها است که تاکنون تحقیقات فراوانی در این زمینه صورت گرفته است. هدف: هدف این پژوهش، بررسی مطالعات انجام شده در زمینه غنی سازی محصولات دامی )گوشت، شیر و تخم مرغ( با اسیدفولیک، سلنیوم، ویتامین ای و اسیدهای چرب غیراشباع امگا- 3 ، 6 و CLA میباشد. روش كار و مواد: مطالعه حاضر از نوع توصیفی می باشد که با استفاده از روش تحلیل محتوای مقالات علمی منتشر شده در 4 مجله اصلی حوزه علوم دامی و 2 مجله اصلی حوزه تغذیه طی سالهای 2003 - 2013 انجام شده است. جهت آنالیز داده ها از رویه Means نرم افزار SAS نسخه 1 / 9 استفاده شده است. يافته ها: 281 مقاله با معیارهای ورود مطابقت داشت. تعداد 105 ، 139 و 39 مقاله، به ترتیب در زمینه غنی سازی گوشت، شیر و تخم مرغ با مواد مغذی مورد بررسی، بود. بیشترین درصد مقالات به افزایش سطح اسیدهای چرب امگا- 3 ( 14 / 60 %(، امگا- 6 ( 96 / 46 %( و CLA ( 38 / 53 %( اختصاص داشت. کشورهای پردرآمد تولیدکنندگان اصلی مقالات بودند. ایالات متحده آمریکا به ترتیب با مشارکت در تولید 1 / 38 % و 72 / 41 % مقالات پربارترین کشور حوزه غنی سازی گوشت و شیر، و کانادا با مشارکت در تولید 77 / 30 % مقالات پربارترین کشور حوزه غنی سازی تخم مرغ بودند. کشور ایران تنها دارای یک مقاله در زمینه غنی سازی شیر بود. بالاترین سطوح غنی سازی شده موادمغذی، براساس نوع محصول متفاوت بوده و نتیجه تحقیقات کشورهای مختلف نیز از نظر سطوح غنی سازی باهم تفاوت داشت. نتيجه گيری: افزایش اسیدهای چرب غیراشباع هدف اصلی تحقیقات در زمینه غنی سازی محصولات دامی می باشد. با توجه به کم بودن مقالات ایران در حوزه غنی سازی محصولات دامی و فاصله چشمگیر آن با کشورهای پربار، لازم است تا با بهره گیری از تجارب این کشورها سیاست گذاری های مناسب جهت افزایش تحقیقات این حوزه در ایران صورت گیرد.en_US
dc.language.isofaen_US
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی تبریز،دانشکده مدیریت واطلاع رسانی پزشکیen_US
dc.relation.isversionofفارسیen_US
dc.subjectغنی سازی محصولات دامی،تحلیل محتوا،ایرانen_US
dc.titleتحلیل محتوای تولیدات علمی در زمینه غنی سازی محصولات دامی در بازه زمانی 2003 - 2013en_US
dc.typeThesisen_US
dc.contributor.supervisorمحمدحسین ،بیگلو
dc.contributor.supervisorجانمحمدی،حسین
dc.contributor.departmentکتابداری واطلاع رسانی پزشکیen_US
dc.description.disciplineکتابداری واطلاع رسانی پزشکیen_US
dc.description.degreeکارشناسی ارشدen_US
dc.citation.reviewerدشمنگیر, لیلا
dc.citation.reviewerحبیبی،شفیع


فایلهای درون آیتم

Thumbnail

این آیتم در مجموعه های زیر مشاهده می شود

نمایش پرونده ساده آیتم