نمایش پرونده ساده آیتم

dc.contributor.authorحمدی پور, رسول
dc.date.accessioned2019-09-15T06:03:53Z
dc.date.available2019-09-15T06:03:53Z
dc.date.issued1398en_US
dc.identifier.urihttp://dspace.tbzmed.ac.ir:8080/xmlui/handle/123456789/60656
dc.description.abstractیکی از مشکلات جدی بهداشت و درمان موضوع مقاومت میکروبی در پزشکی است و پیدا کردن مواد ضد میکروبی جدید امری حیاتی است. دسته ای از آنتی بیوتیک ها که توسط میکروارگانیسم ها تولید می شوند، بر روی دیواره سلولی باکتری ها اثر می کنند، این آنتی بیوتیک ها سهم عمده را در بازار بخود اختصاص می دهند. یکی از تولید کننده های مواد ضد میکروبی باسیلوس ها هستند. باکتری B.amyloliquefaciens باسیل گرم مثبت، هوازی و تولید کننده اسپور می باشد. این باکتری توانایی تولید پروتئین های ضد میکروبی مختلف را دارد که از جمله آن ها lipopeptides، surfactin، fengycin، bacillomycin D، polyketide (difcidin) و dipeptide bacilysin می باشند. هدف: در این مطالعه تولید ضدمیکروبی از باکتری B.amyloliquefaciens جداسازی شده ازعسل غرب ایران مورد بررسی قرار گرفت. مواد و روش کار: در ابتدا باکتری B.amyloliquefaciens در محیط کشت مایع نوترینت براث کشت داده شد و در دمای 30 درجه سانتی گراد به مدت 72 ساعت در شیکر انکوباتور انکوبه شد، سپس با استفاده از سانتریفیوژ مایع رویی جداسازی شد. برای تعیین اثر ضد میکروبی از روش چاهک گذاری بر روی آگار انجام شد و تست MIC و MBC بر روی میکروارگانیسم های به شرح زیر باکتری های بیماری زای گیاهی: Rhizobium Radiobacter Xanthomonas campestris Erwinia amylovora Pseudomonas syringae باکتری های بیماری زای انسانی: klebsiella pneumoniae Streptococcus mutans Shigella flexneri coli Escherichia پاتوژن های قارچی: Candida albicans Neurospora crassa Botrytis cinerea Fusarium oxysporum Aspergillus flavus به این ماده ضد میکروبی به منظور تعیین حداقل کشندگی آن انجام شد. نتایج: نتایج نشان داد که باکتری B.amyloliquefaciens توانایی تولید ماده ضد میکروبی دارد که بر علیه میکروارگانیسم های پاتوژن تاثیر دارد. این باکتری اثر ضد میکروبی بر علیه میکروارگانیسم های F.oxysporum و N.crassa دارد و توانست تا غلظت mg/ml 5/12 برای میکروارگانیسم F.oxysporum، در غلظت mg/ml 25 برای N.crassa قارچ کشی داشته باشد. منظور از قارچ کشی و باکتری کشی در این تحقیق بر اساس نتایج MIC می باشد. بحث: بر اساس نتایج بدست آمده مشخص شد که باکتری B.amyloliquefaciens جداسازی شده از عسل توانایی تولید ماده ضد قارچ را دارد و توانایی تولید ماده ضد باکتریایی را ندارد.en_US
dc.language.isofaen_US
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی تبریز، دانشکده داروسازیen_US
dc.subjectباسیلوس مگاتریومen_US
dc.subjectماده ضد میکروبیen_US
dc.subjectMICen_US
dc.subjectMBCen_US
dc.subjectقارچ های بیماریزاen_US
dc.titleبررسی اثر ضد میکروبی باکتری Bacillus amyloliquefaciens بر روی پاتوژن های انسانی و گیاهیen_US
dc.typeThesisen_US
dc.contributor.supervisorدیلمقانی, آزیتا
dc.contributor.supervisorحلاج نژادی, سمیه
dc.identifier.callno182en_US
dc.description.disciplineداروسازیen_US
dc.description.degreeدکتری عمومیen_US


فایلهای درون آیتم

Thumbnail

این آیتم در مجموعه های زیر مشاهده می شود

نمایش پرونده ساده آیتم