• English
    • Persian
  • Persian 
    • English
    • Persian
  • ورود
مشاهده آیتم 
  •   صفحه اصلی مخزن دانش
  • School of Pharmacy
  • Theses(P)
  • مشاهده آیتم
  •   صفحه اصلی مخزن دانش
  • School of Pharmacy
  • Theses(P)
  • مشاهده آیتم
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

بررسی اثر ضد میکروبی باکتری Bacillus amyloliquefaciens بر روی پاتوژن های انسانی و گیاهی

Thumbnail
نمایش/بازکردن
تمام متن رسول حمدی پور.pdf (1.568Mb)
تاریخ
1398
نویسنده
حمدی پور, رسول
Metadata
نمایش پرونده کامل آیتم
چکیده
یکی از مشکلات جدی بهداشت و درمان موضوع مقاومت میکروبی در پزشکی است و پیدا کردن مواد ضد میکروبی جدید امری حیاتی است. دسته ای از آنتی بیوتیک ها که توسط میکروارگانیسم ها تولید می شوند، بر روی دیواره سلولی باکتری ها اثر می کنند، این آنتی بیوتیک ها سهم عمده را در بازار بخود اختصاص می دهند. یکی از تولید کننده های مواد ضد میکروبی باسیلوس ها هستند. باکتری B.amyloliquefaciens باسیل گرم مثبت، هوازی و تولید کننده اسپور می باشد. این باکتری توانایی تولید پروتئین های ضد میکروبی مختلف را دارد که از جمله آن ها lipopeptides، surfactin، fengycin، bacillomycin D، polyketide (difcidin) و dipeptide bacilysin می باشند. هدف: در این مطالعه تولید ضدمیکروبی از باکتری B.amyloliquefaciens جداسازی شده ازعسل غرب ایران مورد بررسی قرار گرفت. مواد و روش کار: در ابتدا باکتری B.amyloliquefaciens در محیط کشت مایع نوترینت براث کشت داده شد و در دمای 30 درجه سانتی گراد به مدت 72 ساعت در شیکر انکوباتور انکوبه شد، سپس با استفاده از سانتریفیوژ مایع رویی جداسازی شد. برای تعیین اثر ضد میکروبی از روش چاهک گذاری بر روی آگار انجام شد و تست MIC و MBC بر روی میکروارگانیسم های به شرح زیر باکتری های بیماری زای گیاهی: Rhizobium Radiobacter Xanthomonas campestris Erwinia amylovora Pseudomonas syringae باکتری های بیماری زای انسانی: klebsiella pneumoniae Streptococcus mutans Shigella flexneri coli Escherichia پاتوژن های قارچی: Candida albicans Neurospora crassa Botrytis cinerea Fusarium oxysporum Aspergillus flavus به این ماده ضد میکروبی به منظور تعیین حداقل کشندگی آن انجام شد. نتایج: نتایج نشان داد که باکتری B.amyloliquefaciens توانایی تولید ماده ضد میکروبی دارد که بر علیه میکروارگانیسم های پاتوژن تاثیر دارد. این باکتری اثر ضد میکروبی بر علیه میکروارگانیسم های F.oxysporum و N.crassa دارد و توانست تا غلظت mg/ml 5/12 برای میکروارگانیسم F.oxysporum، در غلظت mg/ml 25 برای N.crassa قارچ کشی داشته باشد. منظور از قارچ کشی و باکتری کشی در این تحقیق بر اساس نتایج MIC می باشد. بحث: بر اساس نتایج بدست آمده مشخص شد که باکتری B.amyloliquefaciens جداسازی شده از عسل توانایی تولید ماده ضد قارچ را دارد و توانایی تولید ماده ضد باکتریایی را ندارد.
URI
http://dspace.tbzmed.ac.ir:8080/xmlui/handle/123456789/60656
Collections
  • Theses(P)

مخزن دانش دانشگاه علوم پزشکی تبریز در نرم افزار دی اسپیس، کپی رایت 2018 ©  
تماس با ما | Send Feedback
Theme by 
Atmire NV
 

 

مرور

همه مخزنجامعه ها و مجموعه هابراساس تاریخ انتشارنویسنده هاعنوانهاموضوعاین مجموعهبراساس تاریخ انتشارنویسنده هاعنوانهاموضوع

حساب من

ورودثبت نام

مخزن دانش دانشگاه علوم پزشکی تبریز در نرم افزار دی اسپیس، کپی رایت 2018 ©  
تماس با ما | Send Feedback
Theme by 
Atmire NV