غربالگیری آنزیم های هیدرولایتیک مخمر zygoascus hellenicus و بهینه سازی دما و PH رشد و فعالیت آنزیمهای هیدرولایتیک آ ن
Abstract
مخمرها از جمله میکروارگانیسم های یوکاریوتی و تک سلولی هستند که به عنوان عضوی از خانواده قارچ ها طبقه بندی می شوند. اندازه مخمرها تا حدود زیادی متغییر است و به نوع گونه و محیط بستگی دارد یعنی حدود 3 تا 4 میکرون و برخی تا اندازه 40 میکرون رشد می کنند. Zygoascus متعلق به خانواده Trichomoascaceae می باشد و شامل دو گونه Zygooascus hellenicus و Zygooascus meyerae می باشد. مخمرها توانایی تولید آنزیم های هیدرولایتیک را دارند در نتیجه در صنعت بسیار ارزشمند هستند.
هدف:
در این مطالعه تولید آنزیم های هیدرولایتیک بوسیله مخمرZygoascus hellenicus جداسازی شده بررسی شد و سپس برای بهینه سازی فعالیت کاتالیتیکی در دما و pH های مختلف مورد آزمایش قرار گرفتند.
.
مواد و روش کار:
در ابتدا مخمر Zygoascus hellenicus جداسازی شده در محیط کشت مخصوص مخمر کشت داده شد، سپس برای تولید آنزیم های هیدرولایتیک همچون آمیلاز، پروتئاز، لیپاز، پکتیناز، سلولاز و آسپارژیناز مورد بررسی قرار گرفت. سپس بهترین فعالیت و پایداری آنزیم تولید شده در pH و دماهای مختلف مورد بررسی قرار گرفت.
نتایج:
نتایج نشان داد که Zygoascus hellenicus جداسازی شده برای تولید آنزیم لیپاز مثبت ولی برای تولید آنزیم های آمیلاز، پروتئاز، پکتیناز، سلولاز و آسپارژیناز منفی گزارش شد. همچنین بهترین pH برای فعالیت بهینه آنزیم لیپاز 7، بهترین دما برای فعالیت بهینه 50 درجه سانتی گراد ، بهترین pH برای پایداری آنزیم 7 و بهترین دمای پایداری آنزیم لیپاز جداسازی شده 50 درجه سانتی گراد بود.
نتیجه گیری:
مخمر Zygoascus hellenicus جداسازی شده توانایی تولید آنزیم لیپاز را دارد و این مخمر به عنوان منبع خوبی برای تولید آنزیم لیپاز برای کارهای تحقیقاتی و صنعتی پیشنهاد می شود.