• English
    • Persian
  • Persian 
    • English
    • Persian
  • ورود
مشاهده آیتم 
  •   صفحه اصلی مخزن دانش
  • TBZMED Published Academics Works
  • Published Articles
  • مشاهده آیتم
  •   صفحه اصلی مخزن دانش
  • TBZMED Published Academics Works
  • Published Articles
  • مشاهده آیتم
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Nanoencapsulation of curcumin by sodium caseinate and gum Arabic

Thumbnail
تاریخ
2015
نویسنده
Sheikhzadeh, S
Alizadeh, M
Rezazad, M
Hamishehkar, H
Metadata
نمایش پرونده کامل آیتم
چکیده
The aim of this study was to prepare and characterize the curcumin-loaded biopolymeric nanodispersion containing sodium caseinate and gum Arabic. Box-Behnken design was used to explore the effects of sodium caseinate concentration (0.1-0.3 wt%), gum Arabic concentration (0.5-1 wt%), Tween 20 concentration (0-0.2 wt%) and pH (4.8-5.2) on the particle size, span and encapsulation efficiency. Applying graphical method, optimum preparation zone was found to be sodium caseinate concentration of 0.24-0.28 wt%, gum Arabic concentration of 0.59-0.87 wt%, Tween 20 concentration of 0.13-0.2 wt% and pH of 5.04-5.11. At this optimum zone, particle size and span were smaller than 80 nm and 0.6, respectively and encapsulation efficiency of nanodispersion was greater than 90%.
URI
http://dspace.tbzmed.ac.ir:8080/xmlui/handle/123456789/47610
Collections
  • Published Articles

مخزن دانش دانشگاه علوم پزشکی تبریز در نرم افزار دی اسپیس، کپی رایت 2018 ©  
تماس با ما | Send Feedback
Theme by 
Atmire NV
 

 

مرور

همه مخزنجامعه ها و مجموعه هابراساس تاریخ انتشارنویسنده هاعنوانهاموضوعاین مجموعهبراساس تاریخ انتشارنویسنده هاعنوانهاموضوع

حساب من

ورودثبت نام

مخزن دانش دانشگاه علوم پزشکی تبریز در نرم افزار دی اسپیس، کپی رایت 2018 ©  
تماس با ما | Send Feedback
Theme by 
Atmire NV