• English
    • Persian
  • Persian 
    • English
    • Persian
  • ورود
مشاهده آیتم 
  •   صفحه اصلی مخزن دانش
  • School of Medicine
  • Theses(M)
  • مشاهده آیتم
  •   صفحه اصلی مخزن دانش
  • School of Medicine
  • Theses(M)
  • مشاهده آیتم
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

بررسی تاثیر لاکتولوز بر تعدادباکتری های پروبیوتیک روده ای و وضعیت قند خون در بیماران دیابتی نوع 2

Thumbnail
تاریخ
1394
نویسنده
خیاطی, آرش
Metadata
نمایش پرونده کامل آیتم
چکیده
استرس اکسیداتیو نقش عمده ای را در بیماری زایی و پیشرفت دیابت بازی میکند. بین غذاهای مفید متنوع با اثر آنتی اکسیدان، پروبیوتیک ها به عنوان کاهش دهنده موثر استرس اکسیداتیو گزارش شده اند. اخیرا باکتری¬های روده¬ای به عنوان عامل مشارکت¬کننده در تنظیم وزن بدن، مقاومت به انسولین، متابولیسم گلوکز و سایر خطرات قلبی و متابولیک شناخته شده-اند. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر لاکتولوز بر تعدادباكتری های پروبیوتیك روده ای و وضعیت قند خون در بیماران دیابتی نوع 2 بود.مواد و روشها:در یک کارآزمایی بالینی شاهددار تصادفی شده دو سویه کور که در دپارتمان بیماریهای داخلی دانشگاه علوم پزشکی تبریز بر روی بیماران مبتلا به دیابت تیپ 2 انجام دادیم، تاثیر لاکتولوز بر تعدادباكتری های پروبیوتیك روده ای و وضعیت قند خون در بیماران دیابتی نوع 2 مورد بررسی قرار دادیم.نتایج:میانگین سن بیماران گروه مداخله(دریافت کننده شربت لاکتولوز) و کنترل به ترتیب 07/6±0/57 و 07/13± 35/63 سال بود(059/0=P).تفاوت معنی داری از نظر پارامترهای آزمایشگاهی در قبل و بعد از مطالعه در بین بیماران دو گروه وجود نداشت و فقط، میانگین تری گلیسرید(TG) ثانویه در بیماران گروه مداخله(دریافت کننده شربت لاکتولوز) بصورت معنی داری بیشتر بود. تفاوت معنی داری بین میانگین تعداد لاکتوباسیلوس و بیفیدوباکتریوم اولیه و ثانویه در بین بیماران دو گروه وجود نداشت. میانگین FBS و HbA1c ثانویه در بیماران گروه مداخله(دریافت کننده شربت لاکتولوز) بصورت معنی داری کمتر بود و میانگین HDL ثانویه در بیماران گروه مداخله(دریافت کننده شربت لاکتولوز) بصورت معنی داری بیشتر بود. تغییر معنی داری در سایر پارامترهای آزمایشگاهی مشاهده نشد. تغییر معنی داری در تعداد لاکتوباسیلوس و بیفیدوباکتریوم در بیماران دو گروه مشاهده نشد. بجز در FBS، تغییر معنی داری در پارامترهای آزمایشگاهی بیماران گروه کنترل مشاهده نشد., Oxidative stress plays a major role in pathogenicity and progress of diabetes. Among various useful foods with antioxidant effect, probiotics have been reported as effective reducers of oxidative stress. Intestinal bacteria have recently been recognized as a factor contributing to adjustment of body weight, insulin resistance, glucose metabolism, and other heart and metabolic risks. The aim of this study was to investigate the effect of Lactulose on the number of intestinal probiotics bacteria and blood sugar status in patients with type 2 diabetes.Methods and Materials:In a double-blind randomized controlled clinical trial that we performed in Endocrine Research Center of Tabriz University of Medical Sciences on patients with type 2 diabetes, we investigated the effect of Lactulose on the number of intestinal probiotics bacteria and blood sugar status in patients with type 2 diabetes.The mean ages of the intervention (Receiving Lactulose Syrup) and control group patients were 57.0±6.07 and 63.35±13.07 years, respectively (P=0.059).There was no significant difference between the patients in the two groups with respect to laboratory parameters before and after the study, and it was only mean secondary TG that was significantly higher in the intervention(Receiving Lactulose Syrup) group patients. There was no significant difference between the mean numbers of primary and secondary Bifidobacterium and Lactobacillus clooney count among the patients in the two groups.
URI
http://dspace.tbzmed.ac.ir:8080/xmlui/handle/123456789/21868
Collections
  • Theses(M)

مخزن دانش دانشگاه علوم پزشکی تبریز در نرم افزار دی اسپیس، کپی رایت 2018 ©  
تماس با ما | Send Feedback
Theme by 
Atmire NV
 

 

مرور

همه مخزنجامعه ها و مجموعه هابراساس تاریخ انتشارنویسنده هاعنوانهاموضوعاین مجموعهبراساس تاریخ انتشارنویسنده هاعنوانهاموضوع

حساب من

ورودثبت نام

مخزن دانش دانشگاه علوم پزشکی تبریز در نرم افزار دی اسپیس، کپی رایت 2018 ©  
تماس با ما | Send Feedback
Theme by 
Atmire NV