بررسی سطح اسید اوریک سرم در مبتلایان به مولتیپل اسکلروزیس و ارتباط آن با پیش آگهی بیماری
چکیده
In this study we try to finds the antioxidant effects of uric acid on this disease. Methods: 32 patients affected to MS and 64 normal persons select as control group they were asked for their diet clinical score, recurrences, age and the date of disease onset .their laboratory tests include serum uric acid and creatinine and hemoglobin were checked all these data recorded at first visit and 6 months later and processed by T independent test, chi square and Pearson test in SPSS 16 software, p less than 0.05 was significant. Results: the frequency of multiple sclerosis is more common in female more than male 65%vs 35%.the most age of onset was between 22 and 46 years. 19% of patients and control group were affected to hypertension and incidence of diabetes mellitus was not differed between two groups (3%). Uric acid level in both groups case and control were same (4 mg /dl in average) the serum uric acid level was not related to severity of clinical score and recurrence rate ,there is not any special gradient in diet can be attributed to MS as our study .,
هدف: مالتیپل اسکلروزیس یک بیماری پیشرونده سیستم عصبی است که بررسی عوامل دخیل در آن مورد توجه محققان می باشد. در این طرح به تاثیر آنتی اکسیدان اسید اوریک در آسیب شناسی این بیماران می پردازیم . مواد وروش ها: تعداد 32 بیمار مبتلا به مالتیپل اسکلروزیس و 64 فرد نرمال بعنوان گروه کنترل انتخاب شدند . سوالاتی راجع به رژیم غذایی این افراد، علایم بالینی و میزان شدت بالینی بیماری، تعداد عودها ،سن شروع بیماری و سن فعلی پرسش شد. آزمایشات شامل هموگلوبین ،کراتینین و اسید اوریک بیماران در جلسه اول ویزیت و 6 ماه بعد تکرار شد؛ و این اطلاعات بروش آماری T test و chi-square در نرم افزار SPSS16انجام شد. مقادیر pکمتر از 0.05 با ارزش محسوب شده است.نتایج: شیوع بیماری مالتیپل اسکلروز در زنان بیشتر ازمردان بود (65% در مقابل 35%) سن ابتلا از 22 سال تا 46 سال بود. شیوع بیماری فشار خون در دو گروه حدود 19% بود .شیوع دیابت ملیتوس نیز در دو گروه بیمار و کنترل تفاوتی نداشت (3% در بیمار و 4% در کنترل ).اسید اوریک سرم بیماران با میزان عود در 6 ماه ارتباطی نداشت؛ همچنین سطح اسید اوریک سرم با شدت علایم بالینی بیماران ارتباطی نداشت . بررسی نوع مواد غذایی مصرفی بیماران با گروه کنترل در 164 مورد غذای ثبت شده تفاوتی با هم نداشت .