فراوانی ترنس فوبیا در دانشجویان پزشکی در مقایسه با دانشجویان غیر پزشکی
Abstract
هویت به مجموعهای از نگرشها و ویژگیهایی اطلاق میشود که فرد را از دیگران متمایز میکند و احساس ثابتی است که فرد در طول زمان نسبت به شخصیت خود دارد. هویت جنسیتی، یکی از جنبههای مهم هویت هر فرد، منعکسکننده تصویری است که فرد از خود به عنوان مرد یا زن دارد و به احساس روانشناختی فرد از جنسیت خود اطلاق میشود،ساختارهای اجتماعی جنسیت اغلب نحوه تفکر، احساس و رفتار افراد را شکل می دهند. افراد دارای ملال جنسیتی کسانی هستند که هویت جنسیتی آنها با جنسیت تعیین شده در بدو تولد متفاوت است و به پریشانی روانی اشاره دارد که ناشی از عدم تطابق بین جنسیت تعیین شده در بدو تولد و هویت جنسی است و احتمال دارد به دنبال تغییر اجتماعی و/یا پزشکی باشند تا ظاهر فیزیکیشان را با هویت جنسی خود هماهنگ کنند. هدف از این بررسی درک ترنس هراسی که به عنوان نگرش ها و باورهای منفی نسبت به افراد دارای ملال جنسیتی تعریف می شود و چگونگی تجلی آن در بین دانشجویان پزشکی و غیرپزشکی میباشد.
روش: این مطالعه که به روش مقطعی توصیفی- تحلیلی انجام شد شامل 418 دانشجو (224 دانشجوی پزشکی و 194 دانشجوی غیرپزشکی) از دانشگاه علوم پزشکی تبریز بود. شرکت کنندگان مقیاس جنسیت و ترنس هراسی (GTS) ترجمه و روانسنجی شده با فرهنگ ایرانی را تکمیل کردند، ابزاری معتبر که برای اندازه گیری نگرش نسبت به افراد تراجنسیتی طراحی شده است. برای مقایسه نمرات پرسشنامه بین دوگروه از آزمون تی مستقل استفاده شد. نرم افزار SPSS برای مدیریت و تجزیه تحلیل داده ها مورد استفاده قرار گرفت.
یافته ها: يافته ها حاكي از اختلاف آماري معني داري در سطوح ترانس هراسي بين دانشجويان پزشكي و غيرپزشكي بود (001/0>P). دانشجویان پزشکی در مولفه ترنس هراسی جنسیتی در مقایسه با همتایان غیرپزشکی خود میانگین نمرات کمتری داشتند. علاوه بر این، نتایج نشان داد که دانشآموزان دختر سطوح بالاتری از ترنس هراسی را نسبت به دانشآموزان پسر در هر دو گروه نشان دادند. میانگین نمرات دانشجویان پزشکی در تمام حوزه های اندازه گیری شده ترنس هراسی در مقایسه با دانشجویان غیرپزشکی به طور قابل توجهی پایین تر بود.