بررسی وضعیت مدیریت تغییر از منظر HSE در شرکت گاز استان آذربایجان شرقی و ارائه برنامه ارتقاء آن
Abstract
گفت که مدیریت تغییر در شرکت در حالت سکون قرار دارد. با انجام مصاحبهها نیز تعداد ۱۸ چالش در مجموع شناسایی شد که در ۵ دسته طبقهبندی شدند و اصلیترین چالش طبق امتیازهای بدست آمده از ماتریس اولویتبندی، چالش مرتبط با مدیران و سرپرستان با امتیاز ۱۱۴۵ شد، پس از آن چالش سازمانی با امتیاز ۸۳۴ دومین چالش از نظر اولویت مشخص گردید، سپس چالش مرتبط با آموزش، چالش مرتبط با واحد HSE و چالش سیستمی MOC به ترتیب با امتیازهای ۸۰۴، ۵۸۸ و ۳۸۷ سوم تا پنجمین چالش از لحاظ اولویت شدند. براساس اولویتهای بدستآمده نیز راهکارهای پیشنهادی رفع چالشها ارائه گردید و روش اجرائی مدیریت تغییر شرکت بازنگری و بروزرسانی شد.
نتیجهگیری: از یافتههای این پژوهش چنین برداشت شد که حتی در شرکتهای بزرگی همچون شرکت گاز که از جو ایمنی خوبی برخوردار هستند، چالشها و مشکلاتی در مسیر استقرار مدیریت تغییر وجود دارد و عدهای هنوز به درک کامل از مزایای عناصر HSE که MOC نیز یکی از آنها میباشد نرسیدهاند، که این چالشها با انجام مصاحبههای نیمهساختار یافته شناسایی شدند.
تازمانی که مدیران دید مثبتی به مدیریت تغییر نداشتهباشند این سیستم به اجرا در نخواهدآمد، که براساس ماتریس اولویتبندی نیز مهمترین چالش با امتیاز ۱۱۴۵، چالش مرتبط با مدیران و سرپرستان بدستآمد. پس از آن چالشهای سازمانی، چالش مرتبط با آموزش، چالشهای مرتبط با واحد HSE و چالشهای سیستمی MOC براساس اولویتبندی بهترتیب دوم، سوم، چهارم و پنجم شدند. داشتن یک روش اجرائی کامل نقش بسزایی در اجرای سیستم مدیریت تغییر در سازمانها دارد و هرچقدر این روش واضحتر و با زبان سادهتر نگاشته شود، قابل اجراتر خواهد بود.
واژههای کلیدی: تغییر، مدیریت تغییر، ایمنی، مدیریت HSE