مقایسه اثربخشی محلول اسپیرونولاکتون 5 % با محلول کلیندامایسین 2 % در بیماران با آکنه وولگاریس خفیف تا متوسط در تبریز
Abstract
آکنه یک بیماری شایع در دوران نوجوانی است که می تواند خود را بصورت پاپول و پوسچول و کیست در نواحی صورت، قفسه سینه و پشت نشان دهد و حتی گاهی تا دوران بزرگسالی نیز با شدت ادامه یابد. آنتي بيوتيك در درمان آكنه چه به صورت موضعي و چه به صورت سيستميك به طور شايع تجويز مي شود که نتايج حاصل از آن نیز اغلب عالي است. هدف از این مطالعه مقایسه میزان اثربخشی محلول اسپیرونولاکتون 5 % با محلول کلیندامایسین 2 % در بیماران با آکنه وولگاریس خفیف تا متوسط در تبریز می باشد.
روش كار: در يك مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی، 60 بيمار مبتلا به آكنه ولگاريس خفيف تا متوسط در قالب دو گروه (بترتیب گروه A و B هرکدام 30 نفر) بررسی و اثرات درمانی اسپیرونولاکتون 5 % با محلول کلیندامایسین 2% موضعی مورد مقایسه قرار گرفتند. هر دو گروه به مدت 2 ماه تحت پيگيري قرار گرفتند.
نتايج: در کل، 19 نفر (31 درصد) از بیماران زن و 41 نفر (81 درصد) هم مرد بودند. ميانگين سني کل بیماران مورد بررسی، 3/4± 20 سال بود که در محدوده سني 29-12 سال قرار داشتند. تفاوت میانگین TLC بعد از درمان نسبت به قبل از درمان در هر دو گروه از لحاظ آماری معنی دار بود (001/0>P). نتایج آزمون تحلیل واریانس طرح اندازه گیری های مکرر نشان داد که تفاوت میانگین ASI بعد از درمان نسبت به قبل از درمان نیز به لحاظ آماری در هر دو گروه معنی دار بود (001/0>P).