ویژگی های تصویربرداری تشدید مغناطیسی و انتقال داروی 5- فلورواوراسیل نانوذرات اکسیدآهن با پوشش کِلِی - پلی اتیلن گلیکول
Abstract
مقدمه و هدف: ترکیب ماده کنتراست تصویربرداری تشدید مغناطیسی (ام ار ای) به عنوان بخش تشخیصی و داروی ضدسرطان به عنوان بخش درمانی در یک نانوسیستم امکان انجام ام ار ای و همچنین انتقال دارو را فراهم می کند. بنابراین توسعه یک نانو سیستم با این هدف ضرروی می باشد. هدف از این مطالعه بررسی قابلیت نانوکامپوزیت اکسید آهن
با پوشش کِلِی و پلی اتیلن گلیکول به عنوان ماده کنتراست ام ار ای و انتقال داروی 5-فلورواوراسیل بود.
مواد و روش ها: در این مطالعه، نانوکامپوزیت اکسید آهن با پوشش کِلِی و پلی اتیلن گلیکول سنتز و بارگذاری داروی 5-فلورواوراسیل انجام شد. سپس توسط آنالیز های مختلف ویژگی های نانوکامپوزیت از جمله ساختار، خاصیت مغناطیسی و سمیت سلولی آن ارزیابی شد. ام آر آی برای غلظت های مختلف از نانوکامپوزیت انجام گردید و آسایش دهی عرضی آن محاسبه شد. همچنین بارگذاری داروی 5-فلورواوراسیل روی نانوکامپوزیت و رهایش آن در محیط های با pH فیزیولوژیک و اسیدی مورد بررسی قرار گرفت.
یافته ها: نانوکامپوزیت دارای ساختار لایه ای و خاصیت سوپرپارامغناطیس بود. آسایش دهی عرضی برای نانوکامپوزیت 558.4
mM-1S-1 محاسبه شد.
نتایج تست کشت سلولی سمیت بالای نانوکامپوزیت علیه سلول های سرطانی MCF-7 را نشان داد که بیشتر از داروی 5-فلورواوراسیل خالص بود.
مقدار بارگذاری دارو 97 درصد بر روی نانوکامپوزیت بود و نانوکامپوزیت رهایش بیشتر دارو را در محیط اسیدی که مربوط به سلول های سرطانی است را نشان داد.
نتیجه گیری: نانوکامپوزیت اکسید آهن با پوشش کِلِی و پلی اتیلن گلیکول می تواند به عنوان ماده کنتراست ام ار ای و سیستم انتقال داروی 5-فلورواوراسیل هم در تشخیص و هم درمان سرطان نقش داشته باشد.