• English
    • Persian
  • English 
    • English
    • Persian
  • Login
View Item 
  •   KR-TBZMED Home
  • School of Health and Nutrition
  • Theses(HN)
  • View Item
  •   KR-TBZMED Home
  • School of Health and Nutrition
  • Theses(HN)
  • View Item
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

کیفیت و تنوع رژیم غذایی و ارتباط آن با وضعیت التهابی و نتایج درمان در کودکان مبتلا به لوسمی حاد لنفوسیتی

Thumbnail
View/Open
Tesist Mehrdad Jamali.pdf (2.290Mb)
Date
1403
Author
جمالی, مهرداد
Metadata
Show full item record
Abstract
چکیده مقدمه و هدف: لوسمی حاد لنفوسیتی (ALL) شایع ترین سرطان دوران کودکی است. همچنین التهاب مزمن یک عامل خطر در رشد و پیشرفت این بیماری است و باعث اختلال در نتایج درمان و دستیابی به بهبودی این بیماران می‌شود. از طرف دیگر کیفیت رژیم غذایی و ترکیب غذای دریافتی به عنوان یکی از عوامل نقش‌آفرین بالقوه دربهبود نتایج درمان و پیدایش و شدت یافتن التهاب است. مطالعه حاضر با هدف بررسی کیفیت و تنوع رژیم غذایی و ارتباط آن با وضعیت التهابی و نتایج درمان در بیماران مبتلا به ALL طراحی شد. مواد و روش‌ها: در این مطالعه مقطعی 54 بیمار مبتلا به ALL با روش نمونه‌گیری آسان در بیمارستان مردانی آذر وارد مطالعه شدند. کیفیت و تنوع رژیم غذایی به‌وسیله سه امتیاز شاخص تغذیه سالم (healthy eating index 2015 (HEI-2015))، شاخص کیفیت جهانی (diet quality international-index (DQI-I))، شاخص تنوع غذایی (dietary diversity score (DDS)) بر مبنای پرسشنامه بسامد غذایی نیمه کمی 168 آیتمی اعتبار سنجی شده محاسبه شد. وضعیت التهابی توسط شش شاخص شامل: نسبت نوتروفیل به لنفوسیت (neutrophil-to-lymphocyte ratio(NLR))، مونوسیت به لنفوسیت(monocyte-to-lymphocyte ratio)، پلاکت به لنفوسیت (platelet-to-lymphocyte ratio)، شاخص پیش آگهی تغذیه‌ایی (prognostic nutrition index (PNI))، شاخص پیش اگهی (prognostic index (PI))، و امتیاز پیش آگهی گلاسکو (Glasgow prognostic score (GPS)) ارزیابی شد. نتایج درمان نیز شامل طول مدت بستری و طول مدت تب و نوتروپنی بود. با استفاده از آزمون مدل‌های عمومی خطی شامل رگرسیون خطی آنالیز کوواریانس و با فاصله اطمینان 95 درصد ارتباط بین امتیازهای رژیم غذایی و پیامدهای مربوطه محاسبه شد. یافته¬ها: افزایش DDS با کاهش NLR در مدل خام (30/0- = ß ؛ 057/0 = P) و افزایش PNI در دختران همراه بود (90/3 = ß ؛ 01/0 = P). در سایر موارد نتیجه معناداری به دست نیامد. اما بر اساس نتایج به دست آمده از آنالیز ارتباط بین اجزای HEI-2105 و پیامدهای مربوطه در هر دو مدل خام و تعدیل شده، افزایش امتیاز لبنیات با افزایش MLR و افزایش امتیاز میوه‌های کامل با کاهش آن ارتباط معنادار داشت. همچنین با افزایش امتیاز سبزیجات GPS افزایش، و با افزایش امتیاز اسید‌های چرب MLR و PLR کاهش یافت. علاوه بر این با افزایش امتیاز غلات کامل طول مدت بستری افزایش یافت. در نهایت، افزایش امتیاز سبزیجات سبز تیره با افزایش مدت تب و نوتروپنی در مدل خام آنالیز توام بود. نتیجه¬گیری: افزایش تنوع رژیم غذایی با کاهش التهاب ارتباط معنادار دارد. همچنین در مورد ارتباط کیفیت رژیم غذایی و اجزای آن نتایج متناقض می‌باشد که این موضوع می‌تواند برای پژوهش‌های آینده می‌تواند مد نظر قرار گیرد. واژگان کلیدی: لوسمی حاد لنفوسیتی؛ کیفیت رژیم غذایی؛ وضعیت التهابی؛ نتایج درمان؛ مطالعه مقطعی
URI
https://dspace.tbzmed.ac.ir:443/xmlui/handle/123456789/71903
Collections
  • Theses(HN)

Knowledge repository of Tabriz University of Medical Sciences using DSpace software copyright © 2018  HTMLMAP
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
Atmire NV
 

 

Browse

All of KR-TBZMEDCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitlesSubjects

My Account

LoginRegister

Knowledge repository of Tabriz University of Medical Sciences using DSpace software copyright © 2018  HTMLMAP
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
Atmire NV