ارتباط ابتلا به کرونا با عوارض مادری و جنینی در دوران بارداری بیماران بستری در مراکز آموزشی درمانی الزهرا و امام رضا
Abstract
با توجه به اینکه مادران باردار و نوزادان از جمله گروههای پر خطر در دوران پاندمی بیماری کرونا محسوب میشوند و با توجه به عدم وجود نتایج قطعی در ارتباط با تاثیر این بیماری بر روی پیامدهای بارداری، در مطالعه حاضر بر آن شدیم که به بررسی تاثیر ابتلا به کرونا در دوران بارداری بر روی عوارض مادری و جنینی بارداری بپردازیم. امید است که نتایج مطالعه حاضر در تعیین پیامد بارداری مادران و نیز تعیین مراقبتهای طی بارداری در مادران مبتلا به کووید-19 موثر واقع گردد؛ لذا مطالعه حاضر با هدف ارتباط ابتلا به کرونا با عوارض مادری و جنینی در دوران بارداری بیماران بستری در مراکز آموزشی درمانی الزهرا و امام رضا انجام شد.
روش کار: در این مطالعه توصیفی مقطعی، 45 نفر از مادران باردار بستری مبتلا به کووید-19 و 45 نفر از مادرانی که در طول بارداری به کووید-19 مبتلا نشده بودند، به صورت نمونهگیری آسان و در دسترس وارد مطالعه شدند. دو گروه مورد مطالعه از نظر پیامدهای مادری بارداری شامل نوع زایمان، زایمان زودرس، سقط، مرده زایی، بستری در بیمارستان و نیز بروز پرهاکلامپسی مورد مقایسه قرار گرفتند. همچنین نوزادان نیز از نظر پیامدهای نوزادی شامل آپگار حین تولد، آغشته بودن به مکونیوم، وزن هنگام تولد، سن حاملگی در زمان تولد، بستری در NICU، روزهای بستری، وزن کم هنگام تولد یا کوچک بودن نسبت به سن حاملگی نیز بررسی شد. هر دو گروه تا یک ماه پس از تولد به صورت تلفنی تحت پیگیری قرار گرفتند و از نظر بروز عوارض بررسی شوند.
نتایج: زایمان سزارین (014/0=P)، طول مدت بستری در بیمارستان پس از انجام زایمان(045/0=P) و همچنین تعداد زنان نیازمند بستری در بخش مراقبت های ویژه (036/0=P) در شرکت کنندگان گروه کیس به صورت معناداری بیشتر از شرکت کنندگان گروه کنترل بود؛ تب نوزادی (036/0=p)، تعداد نوزادان نیازمند بستری در بخش مراقبت های ویژه نوزادان (048/0=p) طول مدت بستری نوزاد در بیمارستان (009/0=p) و طول مدت بستری نوزاد در بخش مراقبت های ویژه نوزادان (013/0=p) در نوزادان گروه کیس به صورت معناداری بیشتر از نوزادان گروه کنترل بود.