بررسی اثرات مکمل L-Carntine بر مقیاس وضعیت ناتوانی گسترده و کیفیت زندگی در بیماران مبتلا به مالتیپل اسکلروزیس
Abstract
در مطالعات مختلفی اثرات مکمل L-کارنیتین بر روی خستگی ارزیابی شده است و با توجه به اینکه ال کارنیتین تاثیر مثبتی بر خستگی در این بیماران داشته است و خستگی یکی از مولفه های کیفیت زندگی به حساب می آید و در بررسی مطالعات گذشته مطالعاتی که بطور مستقیم اثر مکمل L-کارنیتین بر روی کیفیت زندگی بیماران مبتلا به MS را ارزیابی کند محدود بوده اند فلذا مطالعه فعلی قصد دارد تاثیر مکمل L-کارنیتین بر روی کیفیت زندگی بیماران مبتلا به MS ارزیابی کند؛ لذا مطالعه حاضر با هدف بررسی اثرات مکمل L-Carntine بر مقیاس وضعیت ناتوانی گسترده و کیفیت زندگی در بیماران مبتلا به مالتیپل اسکلروزیس انجام شد.
روش کار: این مطالعه به صورت یک کارآزمایی بالینی بر روی بیماران مبتلا به مالتیپل اسکلروزیس با امتیاز EDSS کمتر مساوی 5/3 انجام شد. افراد بطور کاملا تصادفی به دو گروه L-carnitine و گروه کنترل تقسیم شدند. پس از ورود بیماران مورد مطالعه، اطلاعات دموگرافیک و همچنین کیفیت زندگی بیماران بر اساس اسکور SF-36 و وضعیت ناتوانی بیماران بر اساس EDSS score توسط محقق با استفاده از چکلیست استاندارد ارزیابی شد. بیماران گروه مداخله، L-carnitine با دوز یک گرم دو بار در روز و به گروه شاهد پلاسبو با دوز منتاظر را دریافت نمودند. بیماران دو گروه پس از دریافت داروهای خود به مدت دو ماه مجددا توسط محقق با استفاده از چکلیست ارزیابی شدند.
یافته ها: دادههای SF36 همگی دارای توریع نرمال بودند.. مقایسه های بین گروهی حاکی از آن بودند که بین دو گروه هیچ تغییر آماری معناداری وجود ندارد(05/0˂P)؛ به عبارت دیگر مصرف مکمل ال کارنیتین بر کیفیت زندگی بیماران مبتلا به MS تغییری ایجاد نمی نماید.