ارزیابی ارتباط سیستم CRISPR-Cas با ژن های ویرولانس و مقاومت آنتی بیوتیکی در ایزوله های کلبسیلا پنومونیه مقاوم به کارباپنم
Abstract
CRISPR-Cas یک سیستم ایمنی تطبیقی پروکاریوتی است که از باکتری ها در برابر عناصر ژنتیکی متحرک از قبیل پلاسمیدها، باکتریوفاژها و ترانسپوزون ها محافظت می کند. بنابراین، هدف از این مطالعه ارزیابی شیوع سیستم های CRISPR-Cas و ارتباط آنها با ویرولانس و مقاومت آنتیبیوتیکی در یکی از چالش برانگیزترین پاتوژن های باکتریایی، کلبسیلا پنومونیه بود.
مواد و روشها: در مجموع 156 ایزوله CRKP از نمونه های مختلف بیماران بستری جمع آوری شد. تست حساسیت ضد میکروبی و توانایی تشکیل بیوفیلم با استفاده از روش های استاندارد مورد ارزیابی قرار گرفت. علاوه بر این، ژن های مقاومت آنتی بیوتیکی، ژن های ساب تایپ سیستم CRISPR-Cas و ژن های ویرولانسی با استفاده از واکنش استاندارد PCR بررسی گردید. ژنوتیپ ایزوله ها هم با استفاده از روش RAPD-PCR مورد آنالیز قرار گرفت.
یافتهها: ارتباط معنی داری بین حضور/ عدم حضور سیستم CRISPR-Cas با تشکیل بیوفیلم و حساسیت ضد میکروبی به برخی آنتی بیوتیک ها در بین ایزوله های CRKP وجود داشت. فراوانی ژن های بتا لاکتاماز های وسیع الطیف و همچنین برخی از ژن های مقاومت به آمینوگلیکوزید ها در ایزوله های حاوی ساب تایپ I-E سیستمCRISPR-Cas در مقایسه با ایزوله های فاقدCRISPR به طور قابل توجهی پایین تر بود. علاوه بر این، ایزوله های حاوی ساب تایپ I-E سیستم CRISPR-Cas تمایل به داشتن ژن های ویرولانس بیشتر مانند allS، k2A، wcaG، aerobactin، rmpA، iroN، magA، rmpA2، kfu، iutA، iucB، ybtS، repA و terWداشتند.