آنالیز مولکولی پلی مورفیسم های ژن SLC22A4 ( RS3792876, RS1050152) در بیماران مبتلا به روماتیسم پالیندرومیک
Abstract
روماتیسم پالیندرومیک با حملات مکرر و نامنظم بدون تب، آرتریت، پری آرتریت، و بعضا تورم و اریتم بافت نرم اطراف مفصل مشخص میشود که در فواصل نامشخص رخ داده و به مدت چند ساعت تا چند روز طول میکشد. پروتئین القا شده توسط فاکتور نکروز توموری (SLC22A4 ) نقش مهمی در پاتوژنز بیماری های اتوایمون بازی می کند. مطالعه حاضر با هدف بررسی پلی مورفیسم های (Rs3792876 , RS1050152) ژن SLC22A4 در بیماران مبتلا به روماتیسم پالیندرومیک و نیز بیماران مبتلا به RA انجام شده است.
روش: حجم کل نمونه مورد مطالعه، 120 نفر می باشد. این افراد از بین بیماران مراجعه کننده به بیمارستان که بیماری روماتیسم پالیندرومیک در آنها توسط متخصص روماتولوژی بر اساس معیارهای تشخیصی، محرز گردیده بود و 40 نفر بیمار میتلا به آرتریت روماتویید و 40 نفر گروه کنترل فاقد بیماری خود ایمنی انتخاب شدند. بعد از خون گیری و استخراج RNA پلی مورفیسم های Rs3792876 , RS1050152 با استفاده از تکنیک tetra-ARMs PCR مورد بررسی قرار گرفت.
یافتهها: نتایج مطالعه ما نشان داد تایج مطالعه ما نشان داد اختلاف فراوانی ژنوتیپ های RS1050152 شامل CC، TC و TT و ژنوتیپ های TT، TC و CC مربوط به Rs3792876 بین گروه های کنترل و گروه بیماران مبتلا به RA و نیز گروه کنترل و گروه بیماران مبتلا به روماتیسم پالیندرومیک معنی دار نبود (P>0.05).