بررسی مورتالیته و موربیدیته زنان باردار مبتلا به کووید-19 و بستری در بیمارستان در گروه واکسینه شده و واکسینه نشده
Abstract
همهگیری کووید-19 در هر کشوری به یک موضوع فوری تبدیل شده است. تشخیص موارد شدید کووید-19 با توجه به محدود بودن زیرساختهای مراقبتهای بهداشتی، مهم است تا اولویت را بتوان برای بستری شدن بیماران با شدت بالاتر بیماری تعلق داد. در حالی که دادههای مربوط به تأثیر کووید-19 بر زنان باردار هنوز در حال تکامل است، مشخص شده است که زنان باردار به دلیل تغییرات فیزیولوژیکی در دوران بارداری و وضعیت سرکوب نسبی ایمنی ممکن است در معرض خطر بیشتری برای پیامدهای نامطلوب سلامتی در مقایسه با جمعیت عمومی قرار داشته باشند. بنابراین این مطالعه با هدف بررسی بیشتر این گروه از بیماران جهت شفافیت بیشتر پیامد های واکسیناسیون کووید19 انجام شد.
روش ها: در این مطالعه مقطعی که از تاریخ 1/11/1402 تا تاریخ 29/2/1403 انجام پذیرفت،کلیه مادران باردار علامتدار و مبتلا به کووید- 19 در گروه واکسینه و غیر واکسینه که در بازه زمانی مورد مطالعه در بیمارستان آموزشی درمانی الزهرا، طالقانی و امام رضای تبریز بستری بودند وارد مطالعه شدند. بیماران در دو گروه واکسینه و غیرواکسینه، و نیز در گروه واکسیناسیون تک دوز و دو دوز طبقه بندی شدند. داده های دموگرافیک، و همچنین داده های مربوط به مرگ و میر بیمار قبل از ترخیص، طول مدت بستری در بیمارستان، داده های مربوط به علایم حیاتی در زمان پذیرش در بیمارستان و موربیدیتی های مادران ثبت شد و در نهایت ارتباط بین واکسیناسیون با موربیدیتی، طول مدت بستری و مرگ ومیر کووید-19 و دیگر متغیرهای ثبت شده بررسی شد.
نتایج: نتایج ما نشان داد که زنان بارداری که به کووید-19 مبتلا شدهاند، بهویژه کسانی که واکسینه نشدهاند، با خطر مرگ بالاتری مواجه هستند. زنان باردار واکسینه شده کاهش قابل توجهی در میزان مرگ و میر و مدت بستری در ICU نشان دادند، اگرچه تفاوت معناداری در نرخ موربیدیتی بین گروههای واکسینه شده و واکسینه نشده وجود نداشت. در مقایسه بین رژیمهای واکسیناسیون تک دوز و دو دوز، تعداد دوزهای واکسن ارتباط معناداری با موربیدیتی و مدت بستری در ICU نشان ندادند.