• English
    • Persian
  • Persian 
    • English
    • Persian
  • ورود
مشاهده آیتم 
  •   صفحه اصلی مخزن دانش
  • School of Health and Nutrition
  • Theses(HN)
  • مشاهده آیتم
  •   صفحه اصلی مخزن دانش
  • School of Health and Nutrition
  • Theses(HN)
  • مشاهده آیتم
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

بررسي اثر ضدمیكروبي پستبیوتیکهای حاصل از لاكتوباسیلوس كازئي بر اشریشیاكلي و لیستریا مونوسیتوژنز در محیط برونزی و ماست

Thumbnail
نمایش/بازکردن
Amirpouya Akhaghi.pdf (2.569Mb)
تاریخ
1403
نویسنده
اخلاقی, امیرپویا
Metadata
نمایش پرونده کامل آیتم
چکیده
ونوسیتوژنز و به منظور تعیین حداقل غلظت موثر پست‌بیوتیک در ماست نیز از تست MEC استفاده شد. ارزیابی خواص حسی ماست توسط آزمون هدونیک 5 نقطه ای صورت گرفت. ارزیابی خواص فیزیکوشیمیایی بر اساس روش های استاندارد ملی ماست – ویژگی ها و روش های آزمون (شماره 695) صورت گرفت. یافته¬ها دیواره سلولی پست¬بیوتیک مورد¬ نظر فاقد اثر ضد میکروبی می‌باشد. سوپرناتانت به دست آمده در غلظت¬های mg/ml 5/12 و mg/ml 25 به ترتیب از رشد اشرشیا کلی و لیستریامونوسیتوژنز در رقت 5×105 CFU/ml جلوگیری کرد. به علاوه غلظت mg/ml 50 از آن، اثر کشندگی بر روی این دو باکتری داشت. افزودن پست-بیوتیک به ماست¬ آلوده شده با اشرشیاکلی و ماست¬ آلوده شده با لیستریا مونوسیتوژنز نشان داد که در روز هفتم نگهداری رشد اشرشیاکلی متوقف شد. همچنین رشد لیستریا مونوسیتوژنز نیز در طی دوره نگهداری کاهش پیدا کرد. نتایج ارزیابی حسی ماست پست¬بیوتیک و ماست معمولی تفاوت معنی¬دار در پذیرش کلی نشان نداد (05/0> p)، هرچند که ماست معمولی امتیاز بیشتری احراز کرد. نتیجه¬گیری با توجه به توانایی پست¬بیوتیک حاصل از باکتری لاکتوباسیلوس کازئی در مهار آلودگی باکتریایی و همچنین قابل قبول بودن ماست پست¬بیوتیک تولید شده از نظر حسی، می¬توان در مقیاس صنعتی از پست‌بیوتیک حاصل از باکتری لاکتوباسیلوس کازئی برای تولید ماست پست¬بیوتیک استفاده کرد. واژگان کلیدی: پست¬بیوتیک، اشرشیاکلی، لیستریا مونوسیتوژنز، لاکتوباسیلوس کازئی
URI
https://dspace.tbzmed.ac.ir:443/xmlui/handle/123456789/71644
Collections
  • Theses(HN)

مخزن دانش دانشگاه علوم پزشکی تبریز در نرم افزار دی اسپیس، کپی رایت 2018 ©  
تماس با ما | Send Feedback
Theme by 
Atmire NV
 

 

مرور

همه مخزنجامعه ها و مجموعه هابراساس تاریخ انتشارنویسنده هاعنوانهاموضوعاین مجموعهبراساس تاریخ انتشارنویسنده هاعنوانهاموضوع

حساب من

ورودثبت نام

مخزن دانش دانشگاه علوم پزشکی تبریز در نرم افزار دی اسپیس، کپی رایت 2018 ©  
تماس با ما | Send Feedback
Theme by 
Atmire NV