بررسی وضعیت شغلی، نیازمندی های آموزشی و انتظارات دانش آموختگان دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی
Abstract
مقدمه: شناسایی وضعیت فعلی اشتغال، نیازمندی های آموزشی و انتظارات دانش آموختگان، اطلاعات مفیدی در اختیار سیاست گذاران و تصمیم گیران قرار می دهد. این مطالعه با هدف بررسی وضعیت شغلی، نیازمندی های آموزشی و انتظارات دانش آموختگان دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز انجام گرفته است.
مواد و روش ها: مطالعه توصیفی – تحلیلی حاضر از نوع مقطعی بوده و در زمستان سال 1402 بر روی 82 نفر از دانش آموختگان دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز انجام گرفت. مشارکت کنندگان با روش نمونه گیری در دسترس وارد تحقیق شدند و ابزار گردآوری داده ها نیز پرسشنامه محقق ساخت بود. روایی پرسشنامه با نظرخواهی از صاحب نظران و پایایی آن با استفاده از آزمون آلفای کرونباخ با ضریب 0.804 تایید شد. تجزیه و تحلیل های آماری نتایج از طریق نرم افزار SPSS نسخه 27 با استفاده از آمار توصیفی (جدول فراوانی، میانگین، انحراف معیار و درصد) و آمار تحلیلی ( آزمون های کای دو و آنوا) انجام گرفت.
یافته ها: درصد اشتغال شرکت کنندگان 63.41 بود و میان شغل و رشته تحصیلی 69.23 درصد از آنها ارتباط وجود داشت. بیش از یک سوم شاغلین به صورت طرحی و حدود 30 درصد از آنها نیز به صورت رسمی استخدام شده بودند. همچنین جنسیت و رشته تحصیلی دانش آموختگان با وضعیت اشتغال آنها رابطه معناداری نداشت در حالی که مقطع تحصیلی دانش آموختگان با وضعیت اشتغال آنها مرتبط بود و در مقاطع بالاتر، امکان اشتغال برای آنها بیشتر بود.
نتیجه گیری: اهداف آموزشی، محتوای برنامه درسی و دوره های کارآموزی و کارورزی با بازنگری مجدد، مبتنی بر نیاز های بازار کار کشور تغییر داده شوند و نهایتا مراکز آموزشی نقش پر رنگ تری در زمینه معرفی قابلیت های دانش آموختگان خود به بازار کار حوزه سلامت ایفا کنند.
کلیدواژه ها: وضعیت شغلی، نیازمندی های آموزشی، دانش آموختگان، دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی