بررسی تنوع ژنتیکی باکتری های آبزی دریاچه ارومیه در مصب رود های جیغاتی (زرینه رود) و تاتائو(سیمینه رود) در پاییز سال 1400(2021 میلادی)
Abstract
مقدمه: دریاچه ارومیه یکی ازشورترین دریاچه های دائمی جهان است که با خطر خشکی و شوری بیش از اندازه مواجه است. میکروارگانیسم های آبزی نقش مهمی در تجزیه مواد، زنجیره های غذایی و چرخه های بیوشیمیایی دارند و همچنین می توانند اثرات کاربردی داشته باشند. بنابراین جداسازی و شناسایی باکتری ها برای درک بهتر عملکردشان در اکوسیستمی مانند دریاچه ارومیه که مدام در حال تغییر می باشد بسیار ضروری است.اهداف: اهداف این مطالعه جداسازی و خالص سازی باکتری های موجود در آب جمع آوری شده از مصب رودهای زرینه رود و سیمینه رود و سپس تعیین توالی 16sRNA باکتری های ایزوله شده جهت تعیین هویت باکتری و همچنین بررسی خواص بیوشیمیایی گرم، کاتالاز، اکسیداز، اوره آز و موتیلیتی باکتری ها بود.روش کار: جمعیت باکتری های گفته شده طی پروسه رشد و ایزولاسیون های پی در پی به صورت تک کلنی های جدا کشت داده شدند. پس از مرحله استخراج DNA و در صورت مناسب بودن کیفیت نتایج بررسی کیفی و کمی، باکتری های انتخاب شده برای توالی سنجی ارسال شدند و همچنین تست های فنوتیپی بر روی باکتری ای جداسازی شده انجام گرفت.
يافته ها: در این مطالعه باکتری های جداسازی سازی شده از دریاچه ارومیه مورد ایزولاسیون قرار گرفتند که نهایتا 9 ایزولیه باکتریایی مورد بررسی های فنوتیپی قرار گرفت. طبق نتایج به دست آمده اکثریت این باکتری های گرم مثبت ، کاتالاز مثبت، KOH منفی ، اکسیداز مثبت و آمیلاز منفی بودند. DNA استخراج شده از این باکتری ها جهت تعیین توالی 16srRNA ارسال شد. نتایج حاصل از این مطالعه نشان دهنده احتمال کاهش انواع باکتریایی در این محل می باشد.نتيجه گيری:با توجه به نتایج به دست آمده نتایج فنوتیپی نیز تنوع زیادی در بین گونه های انتخاب شده را نشان نمیدهند و احتمال کاهش گونه های باکتریایی در این محل وجود دارد.