• English
    • Persian
  • English 
    • English
    • Persian
  • Login
View Item 
  •   KR-TBZMED Home
  • School of Health and Nutrition
  • Theses(HN)
  • View Item
  •   KR-TBZMED Home
  • School of Health and Nutrition
  • Theses(HN)
  • View Item
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

ارتباط امتیاز کیفیت آنتی‌اکسیدانی رژیم غذایی و نمایه التهابی رژیم غذایی با امتیاز بار آلوستاتیک در بیماران مبتلا به دیابت نوع دو

Thumbnail
View/Open
Thesis Mahtab Rajabi Jourhari.pdf (4.352Mb)
Thesis Mahtab Rajabi Jourhari.pdf (4.352Mb)
Date
1403
Author
رجبی جور شری, مهتاب
Metadata
Show full item record
Abstract
کیده مقدمه: دیابت ملیتوس نوع 2 به عنوان یک اختلال متابولیک مزمن است که با هیپرگلیسمی و مقاومت به انسولین مشخص می‌شود و شیوع آن در سطح جهانی به طور قابل توجهی افزایش یافته است. التهاب سیستمیک نقشی محوری در پیشرفت این بیماری دارد. بار آلوستاتیک که به عنوان معیار تأثیر تجمعی استرس‌های مزمن بر بدن تعریف می‌شود، با نتایج نامطلوب سلامتی مرتبط است. کیفیت رژیم غذایی نیز می‌تواند بر التهاب سیستمیک و بار آلوستاتیک تأثیرگذار باشد. از این رو، مطالعه حاضر با هدف بررسی ارتباط امتیاز کیفیت آنتی‌اکسیدانی رژیم غذایی (به عنوان شاخص ارزیابی پتانسیل آنتی‌اکسیدانی) و نمایه التهابی رژیم غذایی (به عنوان شاخص‌ ارزیابی پتانسیل التهابی رژیم غذایی) با امتیاز بار آلوستاتیک در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 انجام گرفت. روش‌ها: مطالعه ی مقطعی حاضر در بین 1947 نفر بزرگسال مبتلا به دیابت نوع 2 صورت گرفت. دریافت های غذایی افراد با استفاده از یک پرسشنامه‌ی بسامد خوراک معتبر دارای 130 آیتم غذایی جمع‌آوری شد. امتیاز بار آلوستاتیک با استفاده از نقاط برش بالینی نشانگرهای فیزیولوژیکی در سه دسته‌ی قلبی ـ عروقی، متابولیکی و ایمنی محاسبه گردید. داده‌های مطالعه ی کنونی از طرح کوهورت آذر استخراج شده است. برای ارزیابی ارتباط کیفیت آنتی اکسیدانی رژیم غذایی و شاخص التهاب غذایی با امتیاز بار آلوستاتیک از آنالیز رگرسیون لجستیک چند متغیره برای تجزیه و تحلیل مدل خام و تعدیل شده با متغیرهای مخدوش‌گر استفاده شد. یافته‌ها: یافته‌های این مطالعه نشان داد که هیچ ارتباط معنی داری بین امتیاز کیفیت آنتی اکسیدانی رژیم غذایی و شاخص التهابی رژیم غذایی با بار آلوستاتیک در جمعیت مورد بررسی مشاهده نشد. هر چند بار آلوستاتیک در افرادی که در بالاترین سهک امتیاز کیفیت آنتی اکسیدانی قرار داشتند نسبت به افرادی که در پایین‌ترین سهک بودند، در مدل خام بدون تعدیل متغیرها به طور کلی بالاتر بود، اما این افزایش در مدل خام و ‌مدل های تعدیل‌شده بعدی معنی دار نبود. همچنین، درآنالیزهای آماری، ارتباط معنی داری بین شاخص التهاب رژیم غذایی و امتیاز بار آلوستاتیک مشاهده نشد. این ارتباط پس از انجام آنالیز های زیرگروهی و حساسیت نیز بدون تغییر باقی ماندند. نتیجه‌گیری: طبق نتایج حاصل از پژوهش حاضر، با وجود اهمیت کیفیت رژیم غذایی در مدیریت دیابت و کاهش خطرات مرتبط با آن، ارتباطی بین امتیاز کیفیت آنتی‌اکسیدانی رژیم غذایی و نمایه التهابی رژیم غذایی با امتیاز بار آلوستاتیک در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 مشاهده نشد. واژگان کلیدی: امتیاز بار آلوستاتیک، امتیاز کیفیت آنتی‌اکسیدان رژیم غذایی، شاخص التهابی رژیم غذایی و دیابت نوع 2
URI
https://dspace.tbzmed.ac.ir:443/xmlui/handle/123456789/71363
Collections
  • Theses(HN)

Knowledge repository of Tabriz University of Medical Sciences using DSpace software copyright © 2018  HTMLMAP
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
Atmire NV
 

 

Browse

All of KR-TBZMEDCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitlesSubjects

My Account

LoginRegister

Knowledge repository of Tabriz University of Medical Sciences using DSpace software copyright © 2018  HTMLMAP
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
Atmire NV