ارتباط تغییرات قطعه ST در لید aVR با مورتالیتی داخل بیمارستانی و طولانی مدت بیماران با اولین انفارکتوس حاد قدامی با بالا رفتن قطه ST که تحت آنژیوپلاستی اولیه قرار گرفته اند
Abstract
سکته حاد قلبی از علل بسیار مهم و شایع مرگ و میر در سطح جهانی و در سنین مختلف می باشد و از طرفی با درمان های حاضر عوارض بعد از سکته قلبی تا حدودی قابل پیشگیری می باشند تا با درمان در اسرع وقت از هزینه های اضافی برای بیمار و سیستم درمانی نیز پیشگیری شود. طی بررسی ها و با توجه به ثبت نوار قلبی همواره می توان تا حدود زیادی به رگی که عامل سکته حاد شده است پی برده و بر اساس نوع رگ و اهمیت آن بر اساس بزرگی منطقه ای که مشروب میکند ، بیماران با ریسک بالاتر را طبقه بندی کرده و میزان احتمال عوارض ناشی از آن را تخمین زده و با اقدامات سریعتر از آنها پیشگیری کرد.
هدف: هدف کلی از اجرای این طرح ارزیابی ارتباط بین تغییرات قطعه ST در لید Avr در بیماران با اولین سکته حاد قدامی با بالا رفتن قطغه ST که تحت آنژیوگرافی کرونری قرار میگیرند ، از نظر عوارض داخل بیمارستانی و طولانی مدت می باشد .
روش کار و مواد: در این مطالعه که یک مطالعه توصیفی تحلیلی مقطعی می باشد ، به صورت تصادفی از بین بیماران مراجعه کننده به اورژانس بیمارستان قلب و عروق شهید مدنی تبریز در محدوده ی زمانی فروردین ۱۳۹۴ تا اسفند ۱۳۹۹ با تشخیص اولین سکته حاد قدامی با بالا رفتن قطعه ST قب که تحت آنژیوگرافی وتعبیه استنت قرار گرفته بودند 335 بیمار بر اساس معیار های ورود وارد مطالعه شدند و بر اساس یافته های آنژیوگرافی و نوار قلب در یکی از سه گروه ، با افت ، بالا رفتن یا ثابت بودن قطعه ST در لید Avr در اولین لحظه مراجعه و نود دقیقه پس از ریپرفیوژن تقسیم شده و در کنار سایر یافته های دموگرافیک و اکوکاردیوگرافی ارتباط عوارض و مورتالیته ی داخل بیمارستانی و طولانی مدت پس از ترخیص در این بیماران ،با تغییرات قطعه ST با نرم افزار SPSS مورد ارزیابی قرار گرفت.
یافته ها: از بین ۳۰۳ بیمار ۸۲ نفر aVRSTD و ۱۱۳ نفر aVRSTE و ۱۰۸ نفر نیز بدون تغییرات لید مذکور بودند.
از بین ۱۹۲ مورد بیمار با تغییرات لید avr ، بهبود تغییرات بدنبال آنژیوگرافی در ۷۱.۹ درصد موارد دیده شد و ۲۸.۱٪ افراد تغییر و بعبارتی بهبودی در صعود یا نزول قطعه aVRST نداشتند.
در مجموع ۱۹۱ بیمار (۶۳٪) دچار عوارض داخل بیمارستانی شده بودند ، بین عوارض داخل بیمارستانی و صعود قطعه aVRST در زیرگروه سوم با تغییرات بیش از ۱ میلی متر با p value =0.01 ارتباط معناداروجود داشت.
از نظر تغییرات لید aVRST به صورت نزول این قطعه با عوارض داخل بیمارستانی در مجموع با p vqlue =0.04 ارتباط معناداری وجود داشت و در بررسی تک تک زیر گروه ها در بیماران p value = 0.22 و در زیرگروه سوم با نزول بیشتر از ۱ میلی متر p value = 0.001 بود که نتیجتا این ارتباط فقط در زیرگروه سوم ارتباط آماری معناداری داشت.
از نظر ارتباط عوارض طولانی مدت با صعود قطعه aVRST در مجموع با p value =0.53 ارباط معناداری دیده نشد و در بررسی تک تک زیر گروه ها هیچ ارتباط معناداری دیده نشد.
از نظر ارتباط عوارض طولانی مدت با تغییرات لید aVRST به شکل نزول این قطعه نیز نه ارتباط آماری معناداری دیده نشد.