بررسی خواص ضدمیکروبی پلیمرپکتین همراه با مواد بیواکتیو پلی فنولی
Abstract
مقدمه: میکروبهای مقاوم به آنتیبیوتیک چالشی فزاینده برای سلامت پوست ایجاد میکنند. این امر موجب تحقیق در مورد جایگزینهای طبیعی ضدمیکروبی شده است. پلیساکاریدهای گیاهی، بهویژه پکتین، در این زمینه امیدوارکننده هستند. اصلاح پکتین با ترکیبات پلیفنولی، مانند ترکیباتی که در عصاره دانه انگور یافت میشوند، کارایی ضد میکروبی آن را افزایش داده و طیف فعالیت آن را گسترش میدهد. این ترکیبات طبیعی و سازگار با محیط زیست، پتانسیل توسعه درمانهای جدید پوستی را برای مقابله با مقاومت آنتیبیوتیکی و بهبود زخمها ارائه میدهند. تحقیقات جاری به دنبال بهرهبرداری کامل از پتانسیل این ترکیبات برای پیشبرد نتایج سلامت پوست است.اهداف طرح: هدف در این مطالعه، ایجاد یک محصول طبیعی با خواص ضدمیکروبی بود که بتواند به طور بالقوه برای ترمیم زخمهای پوستی استفاده شود، از عفونتهای پیچیده پوستی جلوگیری کند و بر موانع ناشی از مقاومت میکروبی غلبه نماید.روش اجرا: فرآیند با اکسیداسیون پکتین با استفاده از سدیم پریدات برای ایجاد پکتین دیآلدهید آغاز شد که سپس از طریق دیالیز خالصسازی و فریز-درای گردید. پکتین آمینه شده با واکنش پکتین دیآلدهید با دودسیلآمین تحت حرارت و تقطیر تولید شد.پکتین آمینه شده در(TCA) حل شد و با محلول PVA در نسبتهای مختلف ترکیب گردید. با استفاده از تکنیک الکتروریسی، نانوالیاف با غلظتهای متفاوت پکتین آمینه شده ساخته شد. برای افزایش اثربخشی ضدمیکروبی، عصاره دانه انگور به نانوالیاف اضافه شد. خواص ضدمیکروبی نانوالیاف با استفاده از روش انتشار دیسک در برابر سویههای میکروبی بیماریزای انتخاب شده مورد ارزیابی قرار گرفت.نتایج: هالههای عدم رشد قابل توجهی توسط نانوالیاف پکتین اصلاح شده مشاهده شد و ارزیابیهای آن در فصلهای بعدی ارائه شده است.بحث: پس از تولید نانوالیاف حاوی غلظتهای مختلف پکتین، PVA و عصاره دانه انگور، از آزمون انتشار دیسک برای ارزیابی فعالیت ضدباکتریایی این مواد استفاده شد.